Aan een zegereeks van 6 wedstrijden komt in Den Haag een einde...

RKDVC JO19-1
17-03-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   J.W. (Jan Wouter) Kok
Op een frisse zaterdag moesten de mannen van de A1 zich verzamelen bij RKDVC om gezamenlijk te vertrekken richting het strand. Niet om lekker een stukje te zwemmen, uit te waaien of zandkastelen te bouwen maar om een stukje verderop, in een mooie stad achter de duinen, een competitiewedstrijd te voetballen bij de nummer 2 uit de competitie, Quick. Een matige warming-up zorgde voor een niet al te sterke beginfase. Er werd te veel opgekeken naar de tegenstander leek wel, en daardoor werden er regelmatig niet de juiste keuzes gemaakt, hoewel de ruimte er zo nu en dan wel lag om dreigend te worden. Zij wisten echter niet te profiteren van het wat onzeker ogende RKDVC. Het eerste gevaar van ons kwam in de 23ste minuut toen Bas K met een afstandsschot de keeper probeerde te verassen. Deze inzet ging helaas naast via de keeper. Deze corner werd al heel snel onschadelijk gemaakt en in de tegenstoot werden zij erg gevaarlijk maar Tim redde knap. Zij waren slimmer maar vooral feller in bepaalde situaties maar langzaam maar zeker kwam het geloof dat hier weleens wat te halen viel. Bij vlagen werd en goed gecombineerd. De beste mogelijkheid voor ons in de 1e helft was voor Tugsad maar na een vlotlopende combinatie tussen Sander en Thomas zag hij zijn aanval net naast gaan. In de rust kwam het besef dat hier misschien nog wel eens meer te halen viel dan een gelijkspel, want als we gingen combineren en juiste keuzes maakten waren zij in geen velden of wegen te bekennen. Na de rust stond echter al vrij quick de 1-0 op het scorebord. Wat ongelukkig verdedigen zorgde ervoor dat de Haagse spits van Quick zo door kon lopen en de bal in de 48ste minuut achter Tim kon schuiven. 5 minuten later werd de voorsprong bijna verdubbeld door Quick toen een vrije trap werd gekeerd door Tim maar de rebound terecht kwam bij de tegenstander, hij schoot gelukkig op de paal. We beten wat meer van ons af en vielen vaker aan dan in de eerste drie kwartier. We werden ook regelmatig gevaarlijk. Onder andere toen Thomas een vrije trap nam waar iemand tegen aan moest lopen maar dat helaas niet gebeurde. Of toen Thomas een geweldige variant had op een vrije trap met Jelle maar dat resulteerde niet in een goal. Jelle gaf de bal even later na een goede combinatie aan Thomas die zonder nadenken de bal op schitterende wijze over de doelman heen schoot, 1-1 in de 63ste minuut. Helaas was het very quick weer 2-1 na een vrije trap waar onze organisatie even weg was. We voelde dat een resultaat binnen handbereik was en probeerde de gelijkmaker te forceren. We verdienden een vrije trap op de rand van de 16, Sam kreeg de bal echter niet over de muur zonder dat zij deze inzet tot corner konden verwerken. Veel kleine mogelijkheden dienen zich aan voor RKDVC en Quick komt niet meer tot aanvallen toe. Er leek bij sommige verdedigende acties van Quick wel lichte paniek te ontstaan, de gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het in de 83ste minuut Quick die de wedstrijd naar zich toe leken te trekken toen zij de 3-1 maakte, er zat echter wel een luchtje van buitenspel aan dit doelpunt. 2 minuten later was het Pim die de bal erg knap in de verre hoek prikte, nadat Thomas de bal goed door kopte, 3-2. En zo werd het toch nog spannend. Een gelijkmaker zat er helaas niet meer in maar we stapten met opgeheven hoofd het veld af. Volgende week hetzelfde spel laten zien, thuis tegen Kampong, succes!