RKDVC 7
25-03-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   SGL (Stefan) Beaard
Vandaag stond WSC op het programma. Thuis werd keurig met 5-2 gewonnen, mede dankzij Luke van de Wiel die met zijn 3 balcontacten 3 keer scoorde. Op het mooie, scherpe, kunstgrasveld van WSC werd er afgetrapt. De zon liet zich al zien en dit beloofde een mooi ochtend te worden. RKDVC bouwde rustig op vanuit achteren. Middenvelders waren goed aanspeelbaar en zodoende konden we Dennis vaak de diepte insturen. Dennis had zijn vizier niet op scherp staan vandaag en kon enkele kansen niet afmaken. Waar normaal zijn killersinstinct had hij deze vandaag thuisgelaten. Zodoende was het niet Dennis die de score opende, maar Kevin Kiefmeijer uit een vrije trap. De Waalwijkse goalie schatte de bal verkeerd in door goed storen van de Ritz. Het doelpunt wordt in de boeken gezet als e.d., 0-1. WSC werd nauwelijks gevaarlijk. Mark de Rooij die zijn nodige uurtjes slaap had genomen, zorgde er met zijn verdediging voor dat men niet gevaarlijk kon worden. Toch werden we een keer op snelheid geklopt. Echter de Waalwijkse spits stuitte op Peter-Paul die wederom ijzersterk en als winnaar uit de 1-op-1 situatie kwam. Een vrije trap die iets later volgde behoorde thuis op een rugby veld. Zo hield DVC het schoon achterin. DVC voetbalde sterk op het middenveld en verplaatste de bal naar rechts. Niels van Loon kwam oplopen en bracht de bal voor. Rick Berenschot knikte de bal mooi tegendraad binnen. 0-2. Het laatste kwartier van de 1e helft werd netjes uit gevoetbald.
Na de mierzoete ranja (?) hadden we nog 1 minuut om bij te komen. De scheids hield er blijkbaar niet van om te rusten. Het zonnetje scheen nog harder aan de horizon, dus in principe geen probleem. Stefan Ritzerfeld was al snel op dreef. Forceerde 2 vrije trappen op randje 16. Omdat Ruud stond te vlaggen, nam Ritz plaats achter de bal. Bij de 2e vrije trap verdween hij snoeihard in de goal. 0-3. Keurige voorsprong. Toch moesten we een tegendoelpunt incasseren. De vrijtrappen “specialist” van WSC nam wederom plaats achter de bal. Nu vloog deze ook snoeihard in de kruising. Mooi doelpunt. Maar opgelet dus voor de mannen van RKDVC. We bleven zo goed als we konden de druk naar voren opvoeren. WSC kwam het laatste half uur meer op de helft van RKDVC. De behendige aanvoerder en spits van WSC wisten het ons enkele malen lastig te maken. Martijn Verweij wist scherpe voorzet mooi weg te werken. Peter-Paul redde nog een keer en zodoende trok RKDVC deze, toch wel zware, wedstrijd over de streep. Met deze overwinning neemt RKDVC de koppositie weer over na misstappen van RKC en HHC. RKC blameerde zich bij de nummer laatst en HHC kreeg de 0-1 achterstand niet gelijk getrokken thuis tegen Baardwijk.