Schijndel/DE WIT 1
25-03-2018
1 - 0

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
Afgelopen zondag moest RKDVC aantreden tegen Schijndel. De gastheren hebben een rijk verleden. Echter daar is de afgelopen jaren, door omstandigheden, de klad ingekomen. Ook dit jaar heeft de ploeg het erg moeilijk. Met veel jeugd in de gelederen wordt nu aan de toekomst gewerkt. Dit gaat met ups en downs. Afgelopen zondag zou een overduidelijke up worden. Vanaf de aftrap zocht Schijndel de aanval. In de derde minuut weet Schijndel de bal in de DVC - defensie te veroveren. De kans die hierop volgde werd door Stan Guns onberispelijk benut, 1-0. Hierna zou het publiek een wedstrijd voorgeschoteld krijgen waarbij de strijd met name op het middenveld zou afspelen. Veel kansen zouden beide ploegen niet meer krijgen. In de 5de minuut was Ray Kivits dicht bij een treffer. Na een afgemeten voorzet van Osman Bostanci zag hij zijn schot in het zijnet belanden. RKDVC was nog eenmaal gevaarlijk voor rust. Nu was het Yannick van Zutphen, uit een hoog voorgezette vrije trap van Christiaan van de Velden, die zijn kopbal over het doel zag verdwijnen. In de 30ste minuut was er een gigantische kans voor Schijndel. Na een fraaie aanval werkte een aanvaller van de thuisploeg de bal pardoes van de lijn van het DVC-doel de goal uit.
Ook de tweede helft kenmerkte zich door de vele strijd op het middenveld. Hierbij konden beide ploegen zich zeer weinig kansen verwerven. Gedurende die tweede helft mochten Bodie Scholten en Deniz Poelsma invallen en daardoor hun debuut in de hoofdmacht van RKDVC maken. Slechts in de slotfase wist RKDVC nog tweemaal gevaarlijk te worden. In de 82ste zag Damian van Bijnen zijn schot uit de tweede lijn juist naast het doel belandden. Drie minuten later was het opnieuw Damian die voor gevaar zorgde. Zijn scherp genomen vrije trap kon door de Schijndelse doelman knap van de lijn worden gehaald.
Al met al was het een teleurstellende wedstrijd met een dito resultaat. Eerste Paasdag staat de thuiswedstrijd tegen het sterk opererende Zwaluw VFC op het programma. Alle redenen om de offday van vandaag uit te wissen.

Opstelling:           Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel (Bodie Scholten 70ste), Damian van Bijnen, Bas Verhoeven, Martijn van Esch (Deniz Poelsma 85ste), Osman Bostanci, Yannick van Zutphen, Christiaan van de Velden, Ray Kivits, Stijn Holtslag (Yori van Delft 45ste)
Scoreverloop:      1 - 0 Stan Guns 3de minuut
Toeschouwers:     150