RKDVC 6
25-03-2018
0 - 6

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
LOON OP ZAND – Nadat het competitievoetbal meerdere weken had stilgelegen mocht DVC 6 eindelijk de wei weer in. En niet voor het minste potje. Het ging op bezoek bij Uno Animo. Winnen in Loon op Zand is geen eenvoudige opgave. Daarnaast staan beide ploegen bovenin de ranglijst, dus een heuse topper op de vroege ochtend. Evenals in de laatste competitiewedstrijd tegen Elshout was RKDVC scherp en gedreven. Het spel werd aan de gastheren gelaten. RKDVC concentreerde zich in eerste instantie op een goede organisatie om van daaruit aan het voetballen te komen. Deze verdedigende tactiek was dusdanig succesvol dat hier niet meer van werd afgeweken. RKDVC legde een catenaccio speelwijze op de mat waar zelfs Juventus jaloers van zou worden. De mandekking was dik in orde, maar er was ook continu onderling contact om zones bezet te houden en passlijnen dicht te zetten. Uno Animo heeft in 90 speelminuten welgeteld 3x een schot gelost, waarbij Berry van Bladel 2x in actie moest komen. Doordat hij beide schoten keerde hield hij vandaag zijn doel schoon. DVC op haar beurt spande zich in aanvallend opzicht niet bovenmatig in en loerde vooral op momenten/foutjes bij de tegenstander. Bij een eerste slippertje, waarbij 2 verdedigers elkaar in de weg liepen, profiteerde Wouter van Driel optimaal: 0-1. Mark van Engeland was vanaf links nog een keer gevaarlijk maar zijn inzet/voorzet verdween voorlangs. Halverwege de 1e helft werd Wouter van Driel gevloerd in het 16-meter gebied. Hanske Maffia zette deze strafschop wederom uiterst nauwkeurig om in een treffer. Via Michael Leijte (redding keeper) was DVC in de 1e helft ook nog dicht bij de 3e treffer.
Uiteindelijk viel dit derde doelpunt snel na rust. Wederom ging er een fout bij Uno aan vooraf; Een uittrap van Berry werd door een verdediger dusdanig doorgekopt dat Dennis Damen alleen op goal af kon. Koelbloedig als ie is werd ook dit cadeautje uitgepakt: 0-3. Hierna kwam de wedstrijd op slot te zitten. Uno Animo kon simpelweg geen kansen bijeen spelen, en RKDVC speelde te onzorgvuldig om in tegenstoten van de ruimte te kunnen profiteren. In de laatste 10 minuten zetten de voorste 4 nog eens goed aan. Het speelveld lag vaak compleet open en hier werd in korte tijd nog 3x van geprofiteerd. De doelpunten kwamen van de voet van Mark (2x) en Dennis. Met name het eerste doelpunt van Mark, een fraaie individuele actie en overtuigende afronding, is het vermelden waard.
Hierdoor liep de score flink op, tot 0-6. Een score die tot stand kwam via een zeer goede organisatie, messcherpe defensie en dodelijke afronding. Derhalve een prima vervolg op de eerdere wedstrijd tegen Elshout. Aanstaande donderdag spelen we overigens alweer tegen ditzelfde Elshout, in het kader van het bekertoernooi.