Hardwerkend JO17-1 laat dure punten achter in Schijndel

RKDVC JO17-1
24-03-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   H.M. (Harold) Daamen
Wat een grote stap had kunnen zijn om definitief afstand te nemen van de onderste 3 ploegen op de ranglijst werd een grote teleurstelling. Beide ploegen wilden vol voor de winst gaan alhoewel RKDVC wat behoudend van start ging. Met een zevental corners voor Schijndel in het eerste half uur werd duidelijk hoe de verhoudingen op het veld echt waren. Het kon dan ook niet uitblijven dat de thuisploeg op 1-0 zou komen. Na een tactische wissel op het middenveld bij de gasten in de 28e minuut kon Schijndel toch de eerste treffer scoren door een intikker van de spits die de bal na een lage voorzet van richting zag veranderen door keeper Julian en zo de bal panklaar kon intikken voor een leeg doel. Een enorme tegenvaller voor de Drunense gasten. Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en nog een wissel toegepast. Maar verder dan een bal tegen de binnenkant van de paal na een inzet van Pascal kwam RKDVC niet. Dat de thuisploeg nog een tweede doelpunt maakte in de laatste minuut was slechts te danken aan de zeer zwak leidende arbiter die een ingooi vanaf een meter binnen het veld liet doorgaan. Terwijl de Drunense verdedigers dachten dat hij hiervoor zou affluiten kon de aangegooide spits recht naar het doel lopen en scoren. De jongens van JO17-1 moeten nog vol aan de bak na deze teleurstellend nederlaag maar daar heeft de leiding alle vertrouwen in dat het goed komt.