Twelf toont veerkracht na beroerde eerste helft

SC Elshout 5
25-03-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   J.J.M. (Johan) Verhoeven
De klok een uurtje vooruit in de zaterdagnacht, dat betekent dus dat ’t Hart een uur minder lang open was. Dit alleen zou al reden moeten zijn voor iedereen om lekker fit aan de aftrap te staan. Dat was natuurlijk niet het geval omdat bijvoorbeeld Bas al last van zadelpijntjes had, raar excuus wel. Opvallend was ook dat Jelle op tijd aanwezig was, dat terwijl hij zaterdag naar Udenhout jonguh! geweest was. Wel mocht Jelle beginnen als assistent-scheidsrechter om zijn ‘vlagminuutjes’ weer op te krikken. De tegenstander van de eerste wedstrijd in de lente was Elshout, wederom een streekderby dus. De eerste wedstrijd was met 0-6 gewonnen door ons aller Twelf dus gingen de mannen vol goede moed de wei in. Voorafgaand aan het betreden van de wei sprak WP ons weer weinig motiverend toe, het werd dus weer aan onze persoonlijke motivatie overgelaten door de assistent van Gerrit.

Enfin, wedstrijd. De mannen begonnen weer in de geliefde 5-3-2 opstelling. Dit had niet het gewenste effect aangezien er geen kansen gecreëerd werden en het voetbal zeer stroef verliep. Doordat het voor geen meter liep kreeg de frustratie de bovenhand bij Tom V. In de 12e minuut pakte hij geel voor praten (=meter) na aanhoudend commentaar op de leiding. Niet tot 10 geteld en dan is dit het resultaat. Deze gele kaart zorgde er dus voor DVC 12 voor 10 minuten met maar 10 man op het veld stond. Dit weerhield het sterrenensemble van WP er echter niet van om de score te openen. Na een prachtige actie van Jorg werkte de rechtsback van Elshout de bal tegen de binnenkant van de eigen kruising aan (echt zeer knap vanuit die positie). Toen de bal terug kwam van de paal stond Rob er als een duveltje uit een doosje bij om binnen te prikken. 1-0. Maar zoals wel vaker het geval is bij onze wedstrijden kwam de klad er in en was het spel nog steeds niet om aan te gluren. Twelf heeft uiteindelijk maar een kwartier kunnen genieten van de openingstreffer. Na een vrije trap van Elshout was er doordat Tom (hij mocht het veld weer in van de leidsman) de bal niet weggewerkt kreeg de kans voor Elshout. Aangezien Joske al op de grond lag voor er überhaupt geschoten was werd deze kans dan ook keurig afgemaakt. De score was weer gelijk. Dit was reden voor Gerrit om het roer om te gooien. 4-3-3 met Rollie op linksbuiten en Roel van Delft op het middenveld. Dit was een idee wat niet iedereen op het veld kon waarderen en werd daarom ook niet opgevolgd door de mannen op het veld. Ondanks de belabberde prestaties op het veld kon Twelf toch met een voorsprong de rust in. Stan werd gevloerd in het zestienmetergebied en kreeg een terechte strafschop toegekend. Aangezien hij zelf de specialist is in deze situaties legde hij de bal keurig tegen het netje en was er toch nog iets positiefs te melden over de eerste helft, namelijk de voorsprong.

Rust. Gerrit was niet te spreken over de eerste helft en WP mocht niet spreken over de eerste helft. Het was slecht en daarom werd het systeem toch omgezet in een klassieke 4-3-3. Op deze manier hoopte we druk op de laatste lijn van het Elshoutse te kunnen zetten en beter in de mandekking te kunnen lopen. De rust was ook het moment voor Paco om te laten zien waarvoor hij gekomen was. Met maar 30 minuutjes slaap haalde hij vol overgave volle bidons voor de matadoren en viste hij ballen uit de sloot samen met de geblesseerde Jordi. Zeker een eervolle vermelding waard.

Enfin, verder met de wedstrijd. Het resultaat van de wijziging in het systeem was duidelijk terug te vinden in het veldspel. Elshout creëerde weinig en het momentum lag bij de blauwhemden. Toch werd dit overwicht pas concreet in de 59e minuut. Met een geweldig geplaats schot/lob stuurde Roel Fitters de bal met zijn fluwelen linkervoet richting de rechterbovenhoek. De marge was bepaald op 2. Door deze marge bloedde de wedstrijd steeds voorzichtiger dood. Er werd nog wel gevoetbald maar echt kansen kwamen er aan beide kanten niet. Uiteindelijk had Twelf toch nog een slotoffensief in de koker zitten. Na een ziedend schot van Jorg op de reservekeeper van Elshout was het Roel Fitters die profiteerde van het feit dat de beste man deze bal niet klemvast kon houden. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd was het Bas Beckers (ja, echt waar en geen grap) die de bal pardoes voor zijn voeten kreeg op de rand van de 16 en de bal richting de rechterbovenhoek streepte. Na de aftrap floot de scheidsrechter direct af en hadden de mannen weer 3 extra punten op de pakkendrager.

Het spel was niet altijd even best maar al met al toch mooi met 5-1 gewonnen. Wij weten dat op de officiële kanalen van voetbal.nl 5-0 als uitslag staat genoteerd maar wij willen niet dat de credits voor het doelpunt van Elshout verloren gaan. Ook gunnen we Joske ‘de nul’ niet voor deze pot. Volgende wedstrijd is uit tegen Nemelaer. Er is nog wat consternatie over deze pot aangezien de mannen uit Haaren niet willen voetballen nadat ze een avondje lekker zijn gegaan op het Rebirth festival. Wij willen gewoon spelen en zien niet in waarom deze wedstrijd verplaatst moet worden. To be continued….

Man Of The Match: Joris van de Wiel. Joske heeft zonder dat hij de nul heeft gehouden toch de nul gehouden. Dat hebben maar een handjevol grootheden hem voorgedaan. Ondanks dat we het hem niet gunnen op deze manier is het toch een puike prestatie. Wij verdenken echter Jordi van matchfixing voor zijn aanhoudende Unibet inzetten en deze aparte gang van zaken bij een officiële wedstrijd.

Ben Of The Match: Rob Didden. Aangezien Rob op de bank zat en Stan zijn wekelijkse wisselbeurtje nog niet verzilverd had mocht hij aantreden in plaats van onze aanvoerder. In een straf tempo sprintte Rob naar Stan om de aanvoerdersband te claimen terwijl Jelle en Shag allebei op het veld stonden. Zijn eerste actie met band leverde bijna een tegendoelpunt op en er mag dus gesteld worden dat het experiment ‘aanvoerder Rop’ tot op heden een mislukking is.