Opnieuw verlies voor RKDVC 1

RKDVC 1
Zwaluw VFC 1
01-04-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
Op een koude Eerste Paasdag traden de eerste elftallen van RKDVC en Zwaluw VFC voor de 20e competitieronde. De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde in een gelijkspel, en met slechts een verschil van zes punten op de ranglijst beloofde dit een interessante wedstrijd te worden.
RKDVC kende enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. Aanvoerder Yannick van Zutphen was geschorst vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Schijndel en zijn positie werd vakkundig ingevuld door Damian van Bijnen. De vrijgekomen plek in het centrum van de defensie werd overgenomen door Bas Verhoeven. Daarnaast keerde ook Lars Kievits terug in de punt van de aanval.
Lars kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd, al binnen één minuut wist hij zich vrij te kappen op de rand van de zestien. Zijn schot werd echter geblokt. In de tegenstoot kwam Zwaluw er ook gelijk dreigend uit, zonder dat dit een kans opleverde. Het leek dus een open wedstrijd te worden met aanvallend voetbal. Het tegendeel was het geval. De Vughtenaren hadden het eerste kwartier de overhand, maar na een tactische omzetting naar een twee spitsen systeem aan DVC zijde werden de bezoekers vastgezet. Dit resulteerde in een rommelige wedstrijd met veel slordigheden aan beide kanten. De weinige kansjes die zich voordeden kwamen dan ook uit deze foutjes of uit stilstaande situaties. Behoudens een kopbal over van Damian en een prima redding van Daan op een schot vanaf 12 meter was er weinig actie voor de goals.
De tweede helft begon zonder wissels aan beider kanten. Na een kleine 10 minuten kreeg Zwaluw een vrije trap aan de linkerzijde van het veld. Deze werd scherp ingedraaid, en hoewel het leek dat de bal niet werd geraakt was het Yori van Delft die de bal ongelukkig toucheerde en zijn eigen doelman kansloos liet: 0-1 voor Zwaluw.`
Met nog ruim een half uur op de klok was er nog alle tijd voor RKDVC om de stand om te draaien. Met de goed invallende Joep Fitters voor Martijn van Esch werd de weg naar voren gezocht. Al vlug volgde er dan ook een kans na goed doorzetten van Lars binnen de zestien. Zijn lage voorzet vond Damian die zijn schot van korte afstand gekraakt zag worden. De volgende mogelijkheid was voor Osman die goed werd vrijgespeeld door Damian. Zijn schot was te gehaast een daardoor relatief eenvoudig te keren door de Vughtse doelman.
Hierop nam Zwaluw een nog defensievere stelling in, waardoor er voor RKDVC nog maar moeilijk doorheen te komen was. Het grootste gevaar kwam van enkele lage voorzetten waar geen Drunenaar zijn voet tegen kon zetten. In de slotfase schoof Tim Poel nog door om de aanval te versterken. Het zou tot de slotminuut duren voor er nog een goede kans te noteren viel. Een vrije trap vanaf rechts werd hoog ingebracht richting tweede paal. Deze belandde voor de voeten van Giel Brandts maar hij kon deze kans niet omzetten in een doelpunt door een goede redding van de Vughtse doelman. De daaropvolgende corner werd naastgekopt. Het laatste wapenfeit was een voorzet van de voet van Guus, die net te hoog voorbij ging aan de aanwezige blauwhemden.
RKDVC blijft door deze uitslag op de zesde plek staan. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd naar de koploper en andere club uit Vught, Real Lunet.

Opstelling:                Daan Dekkers, Yori van Delft (68' Guus Berens), Tim Poel, Bas Verhoeven, Steven ten Cate (84' Ray Kivits), Giel Brandts, Martijn van Esch (55' Joep Fitters), Damian van Bijnen, Osman Bostanci, Lars Kievits, Christiaan van de Velden.
Scoreverloop:            53' 0-1 Yori van Delft (e.d.)
Toeschouwers:          175
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven