Nederlaag door persoonlijke fouten bij JO17-1

De Treffers JO17-1
07-04-2018
2 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
JO17-1 moest deze mooie zonnige zaterdag aantreden tegen De Treffers. Het verschil op de ranglijst was 3 punten. Om van de nacompetitie plaats voor degradatie weg te blijven moesten de punten in Drunen blijven. De start was veelbelovend. Na 7 minuten kon Tijmen na goed doorzetten de 1-0 aantekenen nadat op het middenveld de bal werd veroverd door Bart M. Een veelbelovend begin. Maar het was alsof de duvel ermee speelde want vanaf dat moment liep elke combinatie stuk en kregen de gasten steeds meer vat op de wedstrijd. Na enkele kansen om zeep te hebben geholpen dacht de thuisploeg maar een handje te helpen. Tijdens de opbouw schoof een Drunense verdediger de bal recht in de voeten van de Groesbeekse spits en die wist daar wel raad mee. Hij tekende voor de ruststand 1-1. Na rust werden er 2 wissels ingebracht. Er volgde een gelijkopgaande strijd maar de thuisploeg had toch wat moeite om vooral op het middenveld overeind te blijven. Met een beetje geluk en hulp van de wind kon RKDVC op voorsprong komen. Een vrije trap vanaf de middellijn door Tomas werd gedragen door de wind en verdween over de keeper in het doel van De Treffers. Een voorsprong van 2-1 die niet lang stand zou houden. Enkele minuten na dit doelpunt vond een Drunense verdediger het nodig om zijn tegenstander onder de voet te lopen binnen de 16. Het duwtje was voor de scheidsrechter reden genoeg om een penalty te geven die vervolgens werd benut. 2-2 Tien minuten later werd het zelfs 2-3 toen na een redding van keeper Julian de bal voor de voeten kwam van de ingevallen rechtsbuiten en hij miste niet voor een leeg doel. Ook daar zag de verdediging van de thuisploeg er niet goed uit. Enkele minuten later werd de spits van de gasten diep gestuurd. Keeper Julian kwam goed uit en kon met een duik de bal voor de voeten van de spits wegtikken waarop deze ten val kwam. Tot ieders verbazing legde de zeer zwak leidende scheidsrechter de bal wederom op de stip. Een zeer discutabele beslissing en dit gegeven buitenkansje werd opnieuw verzilverd door De Treffers. 2-4. Deze klap kwam RKDVC niet meer te boven. Het bleek een verloren strijd. De tegenslagen kwamen te hard aan en de teleurstelling over het onrecht was te veel aanwezig. En zo eindigde deze wedstrijd in mineur en gingen de gasten met de punten aan de haal. Een beetje geholpen door discutabele beslissingen maar voetballend gezien wel een verdiende overwinning voor De Treffers want RKDVC was gewoonweg niet bij machte de tegenstander de wil op te leggen en de partij naar zich toe te trekken.