RKDVC JO19-1
07-04-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Net nadat de samenwerking tussen RKDVC en FC Den Bosch bekend werd mocht de A1 3 punten proberen op te gaan halen in Rotterdam. Naast de plek waar op 2 juli 2000, onder het oog van 50.000 man, de EK finale werd gespeeld tussen tussen Frankrijk en Italië. Frankrijk won overigens met goals van Wiltord en Trezeguet. Een iets minder aansprekend affiche maar voor ons waarschijnlijk nog wel belangrijker was de wedstrijd tegen sc Feyenoord. In de eerste 2 minuten drongen we behoorlijk aan maar al vrij snel nam Feyenoord het initiatief, met meerdere gevaarlijke corners tot gevolg. Ook creëerde Feyenoord buiten een corner om, een uitstekende kans, waar we met meer geluk dan wijsheid, althans zo leek het, ontsnapte aan een achterstand. Onze omschakeling en balbehandeling waren te traag waardoor Feyenoord eenvoudig overeind bleef en op zoek ging naar de 1-0. Maar de grootste kans van het eerste half uur was voor RKDVC. Bas V verraste iedereen door een razendsnelle spelhervatting. Thomas gaf de bal voor en in een 1 op 1 duel wist Tugsad helaas niet te scoren. Zoals gezegd was het spel niet altijd optimaal, dit zorgde er ook voor dat zij de bal ineens op de paal legde, hier ontsnapten we dus aan een achterstand. We maakten het vooral onszelf erg lastig door dingen te proberen die op dit veld (dat in de verste verte niet leek op het veld dat 100 meter verderop lag) die op dit veld duidelijk niet gingen lukken. Dit was ook de aanleiding van de 1-0. Balverlies en een snelle aanval over rechts. Een lage, strakke bal waar onze verdediging en Tim geen antwoord op hadden. En zo stond het kort voor rust, in de 42ste minuut 1-0. De eerste minuten van de 2e helft waren niet om over naar huis te schrijven. Toen we er eenmaal uit kwamen versierden we meteen een corner waaruit we gevaarlijk werden. In de 64ste minuut werd het 2-0 door een vrijwel identieke goal als de 1-0. De koppies gingen hangen en iedereen leek maar wat te doen na deze goal. Het geloof was ver te zoeken. Een doeltrap van de Rotterdamse keeper, kwam erg ver. Miscommunicatie achterin zorgde voor de 3-0 in de 74ste minuut. Er was nog maar amper afgetrapt en de 4-0 lag tegen de touwen. Kwamen de mannen van RKDVC dan helemaal niet meer aan voetballen toe? Jawel, is daarop een antwoord. Een aanval van ons was de aanleiding tot de penalty waaruit Bodie feilloos scoorde, 4-1 in de 80ste minuut. Niet veel later werd diezelfde Bodie diep weg gestuurd door Ruud, maar Bodie schoot over/voorlangs. Kort voor het einde werd het ook nog 5-1. De punten blijven in Rotterdam, waar wij ook totaal geen recht op hadden. Hopelijk word er volgende week met meer inzet, beleving, voetbalgochme en energie gespeeld dan vandaag. Dat zal echt nodig zijn want op deze manier pakken we geen punten meer. Om deze nare smaak weg te spelen moeten we volgende week winnen van VELO. Succes!

Tim, Bas K, Ralph, Deniz, Rik, Sam (71/Ruud), Sander, Yuri, Tugsad, Bas V (63/Bodie), Thomas