AJAX BLIJFT OP KAMPIOENSKOERS TEGEN RODA JC 11-4 PEN 4-3

Roda JC (Baardwijk)
Ajax (RKDVC)
14-04-2018
10:00

Ajax moest naar Roda jc om daar een uitwedstrijd te spelen tegen een lastige tegenstander .Ajax dat Teun moest missen ,moest nu het een en ander wijzigen .Marvin stond weer in de goal op zijn vertrouwde plaats , Semm en Mikail vormde nu het verdedigings duo en Tygo nam het middenveld in handen .Stijn nam de rechtsbuiten plaats weer in en Egehan was de spits . Ajax kwam na minuten op - door Egehan nadat Stijn een loep zuivere voorzet gaf en doelpunt uit het boekje , Roda echter was niet van plan om zich zomaar bij een nederlaag neer te leggen en in de 6 e minuut kwam Roda op 1-1 nadat het de Ajax verdediging knap uitspeelde . Ajax was gewaarschuwd en liet dit ook merken want met mooie combinaties liet het zien dat terecht bovenaan staat . Egehan trof de paal en even later was het Tygo die de lat trof.Toch kwam Ajax op 1-2 nadat een mooie combinatie tussen Tygo ,Egehan en Stijn door Stijn goed werd afgewerkt.Ajax had de smaak te pakken want een minuut later was het 1-3 voor Ajax .Ajax wist van geen ophouden en het was Tygo die er even later na weer een mooie aanval 1-4 van maakte .Roda echter kwam binnen een minuut terug tot 2-4 na een goed uitgespeelde aanval .Ajax bleef werken en goed spelen op een moeilijk bespeelbaar veld .Ajax kwam voor rust nog op 2-5 na een snoeihard schot van Egehan .De rust brak aan met een 2-5 voorsprong voor Ajax en na een peptalk in de rust begon Ajax aan de 2e helft het was Tygo die na een mooie aanval de 2-6 binnenschoot . Toch gaf Roda niet op Semm en Mikail bleven scherp verdedigen en Marvin moest enkele keren knap redding brengen ,Roda kwam echter toch op 3-6 nadat Marvin kansloos was op een Roda aanval. Ajax wist dat het moest blijven voetballen want de Roda aanvallen waren niet ongevaarlijk .Ajax liep langzaam uit tot 3-7 Het was Tygo die in de 28e minuut de 3-8 binnenschoot ,Roda bleef knokken en kwam terug tot 4-8 ,verder liet Ajax het niet komen en Ajax bouwde verder aan de voorsprong het wat lukte nadat Mikail een bal passte op Tygo en die vond Egehan die er 4-9 van maakte . Ajax wilde niks weg geven maar helaas moest Semm de plaats van Marvin in nemen die geblesseerd raakte aan zijn hand ,Marvin ging nu verdedigen en deed dit met volle overgave maar ook Semm liet zien dat hij meer kan dan alleen verdedigen want met enkele knappe reddingen voorkwam hij meerdere doelpunten voor Roda ,Ajax liep uit naar 4-10 nadat Egehan een bal knap voorgaf op Stijn die hier wel raad mee wist. De Ajax koek was nog niet op want het was Mikail die na goed doorgaan de 4-11 op het score bord zette ,Ajax blijkt een team te hebben dat van alle markten thuis is en voor elkaar door het vuur gaat . klasse Ajax ,jullie moeten dit nog enkele weken vol houden en dan kan er feest worden gevierd . (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS SEMM CHIU ,KLASSE SEMM ) jullie tevreden trotse en optimistische leiders ( STERS) Marita ,Isa ,Anton en Jan