Zwaarbevochten punt voor JO17-1 in Geldrop

RKDVC JO17-1
14-04-2018
0 - 0

Scheidsrechter:   D. (Dylan) Boomaars
In de uitwedstrijd in en tegen Geldrop heeft de JO17-1 een zwaarbevochten punt mee naar Drunen genomen. Al vanaf de aftrap bleek dat het een pittig middagje zou worden want Geldrop drong meteen aan en zette de Drunense formatie al flink onder druk. Echter gevaarlijk was Geldrop nog niet. Sterker nog, uit een van de sporadische aanvallen van RKDVC werd een corner overgehouden. Deze werd door Jasper in volledig vrijstaande positie over gekopt anders had het zomaar een voorsprong kunnen zijn voor de blauwwitten. Geldrop raakte in de fase erna nog de lat en keeper Julian kon op de doellijn nog een keer net de bal weg boksen. Een prima redding na een goeie kopbal in de hoek en zo bleef het 0-0. Tijdens de rust werden een aantal spelers even wakker geschud en met de neus op de feiten gedrukt dat er toch echt iets aan hun inzet moest veranderen. En zo geschiede. Na rust zagen we namelijk een heel ander DVC. Strijdlustig en vastberaden om de groen-witte formatie uit Geldrop van zich af te schudden. Daar waar Geldrop de Drunense vesting probeerde te kraken lukte het de gasten om overeind te blijven. Daar waren wel een paar reddingen op de doellijn en 2 ballen op de lat voor nodig. Maar Geldrop kwam uit eindelijk niet tot scoren. En uit de sporadische uitvallen kon ook RKDVC niet tot scoren komen. En zo bleef de brilstand op het scorebord na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter. Moegestreden werd het puntje gevierd. De complimenten waren dan ook op zijn plaats tijdens de korte evaluatie in de kleedkamer na de wedstrijd. De strategie die we tijdens de rust hadden bepaald werd door de jongens perfect en gedisciplineerd uitgevoerd. Aldus een trotse trainer.