CHC 6
15-04-2018
2 - 10

Scheidsrechter:   C. (Chris) Weber
Zondag 15 april 2018. De dag van de waarheid op verschillende fronten. De dag begon geweldig voor het collectief van 12. Leider WP wist het voor elkaar te krijgen om 1 minuut te laat te komen (=meter) én zijn polo niet aan te hebben (= €2,- boete). Voor Twelf was het de allerlaatste kans om zicht te houden op de bovenste plek. Waarschijnlijk is het schier onmogelijk om nog kampioen te worden voor de godenzonen maar wanneer de sterke koploper CHC verslagen wordt is er een klein kansje. Over de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander is veel gezegd, te veel waarschijnlijk. Het kwam daardoor ook dat er wat andere protocollen waren dan gebruikelijk. Zo moesten er handjes gegeven worden, beetje kinderachtig wel maar geen ernstige zaak natuurlijk. Ook zette Gerie een zeer uitvoerige warming-up neer compleet met positiespel, iets wat doorgaans nooit gebeurd. Het was duidelijk dat Gerie zijn mannen scherp wilde hebben.

Na alle randzaken kan dan uiteindelijk de wedstrijd beginnen. De tactiek was duidelijk, tegenhouden en loeren op de kans. We wisten dat CHC de betere partij zou zijn dus dit was het enige dat we konden doen wilden we een kans hebben. In het begin werkte dit prima. Het was duidelijk dat de laatste linie van CHC even geen antwoord had op de lange ballen van lange ballen-man Stan. Na een paar kleine kansen van CHC was het Twelf dat kon doorbreken door een lange bal. De keeper kwam uit en Tom wist de bal van een meter of 35 de bal over hem heen te krijgen. De voorsprong was voor Twelf! Dit hadden beide teams niet verwacht. De mannen uit Den Bosch bleven drukken en wisten uiteindelijk het net te vinden. Na een aanval over rechts was het de spits van CHC die de stand gelijk wist te trekken. Het volgende doelpunt van CHC liet niet lang op zich wachten. Dezelfde spits wist de bal weer tegen de touwen aan te werken en zette de mannen daarmee op achterstand. CHC heeft op verschillende posities mannen staan die echt een lekker potje kunnen ballen. Hierdoor bleven zij ook de ploeg met het balbezit en de kansen. Wanneer een ploeg veel balbezit heeft komen ze dus ook vaak bij ons in het zestienmetergebied. Op een gegeven moment ging dit mis. Leenspeler Olaf beging een zeer lichte overtreding en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Redelijk overdreven maar ja, de leidsman bepaald. De pingel werd koeltjes benut en het was duidelijk dat dit een lange wedstrijd zou worden. Toen CHC nog voor rust de 1-4 scoorde leek het doelpunten feest voor de koploper te beginnen. Toch kon Twelf nog iets terug doen. Rollie lette goed op en kon sneaky de bal afpakken op de middenlijn. 1-op-1 met de keeper faalde hij echter en leek het verpest. Daar dacht Dylan anders over en was er als de kippen bij om de rebound tot goal te promoveren. 2-4 is de ruststand.

Eenmaal in de kleedkamer waren we eensgezind over het feit dat zei beter zijn dan wij. We blijven dezelfde tactiek hanteren en hopen nog steeds op die kleine momenten. Gerie zag dat deze wedstrijd alle kanten op kan en dat het zowel 8-4 als 6-6 kon worden. Vooral die 6-6 zag de rest van het team niet gebeuren en was een zeer aparte voorspelling.

Enfin, tweede helft. Hier ga ik als redacteur niet heel veel woorden aan vuil maken. CHC scoorde snel de vijfde treffer en toen was het hek van de spreekwoordelijke dam. De bezieling en het geloof stortte ineen. CHC kon goals aan een spies rijgen als vlees op een sjasliek. Eerlijk gezegd zaten er een aantal pareltjes tussen en zijn ze uiteindelijk uitgelopen tot 2-10. Eén opmerkelijk ding in de tweede helft was een bal van Rob die op de lat belandde. Meer gebeurde er eigenlijk niet van onze kant en Rob wilde graag dat dit vermeld zou worden in het verslag dus bij dezen Rob!

Uiteindelijk heeft het sterkere team dus gewonnen. Een verlies tegen deze tegenstander was ingecalculeerd maar met deze cijfers is het echt tenenkrommend en onwijs gênant. Volgende week weer een kans om onze rug te rechten tegen OJC Rosmalen en deze wedstrijd snel vergeten. Heel misschien zit er nog een top 3 klassering in voor de mannen dit seizoen. Dan moeten wedstrijden als dit natuurlijk niet meer voorkomen.

Man Of The Match: Olaf van den Dries. Olaf heeft ons geholpen aangezien wij spelers te kort kwamen. Hij heeft een degelijke pot gespeeld en toonde goed inzet. Bedankt Olaf!

Ben Of The Match: Bas van de Wardt. Bas had er duidelijk zin in deze zondag. Tijdens de warming-up zat meneer op de grond. De gehele eerste helft is ie op de bank blijven zitten en toen hij in de tweede helft op rechtsback ging spelen was hij, wanneer hij niet dronken gespeeld werd, uit positie. Er waren vandaag meerdere gegadigden, Bas is de ongelukkige die toevalligerwijs gewonnen heeft.