15-04-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   J. (Jeroen) vanMierlo
Waspik 6 - RKDVC 7 1-5
De allereerste wedstrijd van RKDVC 7 in de 6e klasse was tegen Waspik. Er werd thuis met ruime cijfers gewonnen. Deze uitslagen zagen we niet veel in de 5e klasse. Echter zagen we die speeldag ook een 0-13 uitslag. We begonnen als 2e op de ranglijst. RKDVC heeft al die tijd bovenin mee kunnen draaien. Dennis was weer van de partij en dat was te zien ook. Binnen de minuut had hij nummer 1 er al in liggen. Een mooie lange pass van Paul van Boxtel werd doorgekopt door Tim “Bolletje Bolletje”. Dennis was de laatste man te snel af en rondde beheerst af. RKDVC zag een grote score in het vooruitzicht. Echter bleef het tweede doelpunt lang uit. Pas in de 40e minuut konden we uit een goed genomen corner van Kevin de score opvoeren. De meegekomen Rick Bax raakte de bal ergens op de knie en de bal viel binnen. Met een 0-2 voorsprong gingen we de rust in. Waspik bood meer tegenstand dan we konden vermoeden. De behendige middenvelder en spits kwamen zelfs af en toe in onze 16. Maar niemand minder dan sluitpost Peter C stak daar, letterlijk, zijn voetje voor. Na een goede combi op het middenveld met Niels en de Hult werd de bal voorwaarts gebracht. Dennis was weer sneller en kwam vanaf linksbuiten positie naar binnen gesneden. Het schot op doel werd in eerste instantie gepareerd door de keeper, maar de rebound was voor Dennis. 0-3. Veel gebeurde er niet verder. RKDVC voetbalde goed, combineerde prima, maar kreeg het schot maar niet afgedrukt. Het spelbeeld draaide zelfs om. Waspik kwam meer in de wedstrijd en kwam zelfs tot scoren. Na een aanval over rechts ontstond er een scrimmage voor het doel en uiteindelijk werd de bal binnenkant paal binnen getikt. RKDVC was weer wakker en binnen de minuut stond het al weer 1-4. Een lichte opluchting was te merken. Eddy van de Bosch wist de bal op te brengen en zag Tim vrij staan. Zoals hij al eens eerder deed dit seizoen, deed Eddy wederom. Hij ging zijn instinct achterna en schoot de bal zelf. Korte hoek, laag over de grond. Met nog 5 minuten te spelen liet RKDVC zich wat terugzakken. De verdediging pakte alles op. Waspik kon niet meer gevaarlijk worden. Een uitbraak van DVC zorgde uiteindelijk voor 1-5. Tim “Bolletje Bolletje” speelde de verdediging zoek met zijn souplesse. Als deze reporter het goed zag, frommelde hij zelfs de bal door iemands zijn benen. De half hoge voorzet die werd afgeleverd werd zeer fraai binnen gevolleerd door Paul van Boxtel.