Nagekomen verslag: DVC ziet overwinning in laatste minuut verdampen

08-04-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
DRUNEN – Onder heerlijke weersomstandigheden werkten RKDVC en SCI afgelopen zondag het onderlinge treffen af. Voor de meeste van de DVCers was dit de eerste ontmoeting met SCI. Eerder dit seizoen (SCI) schitterde de selectie in afwezigheid.
SCI toont zich het gehele seizoen een stugge subtopper. Ook vandaag kwamen de gasten behoorlijk voor de dag. Het werd DVC lastig gemaakt om kansen bijeen te spelen. Na 90 minuten voetbal had de thuisploeg 4 goede mogelijkheden bijeen gespeeld. De eerste was direct raak. In het 16-metergebied speelde Michael Leijte zich vrij waarna spitta Roy Klijsen de voorzet in de verre hoek binnen schoot: 1-0. Niet veel later was Roy Klijsen als aangever betrokken bij kans nummero 2. Zijn perfecte voorzet werd door Mark van Engeland een cm langs de verkeerde kant van de paal gekopt. Tegenover deze kansen kon SCI in de eerste helft niet veel tegenover stellen. Het meeste gevaar ontstond door toedoen van het centrale verdedigingsduo, dat heeft ondervonden dat een Avondje NAC je niet in de kouwe kleren gaat zitten. Een te royale terugspeelbal ging maar nét naast het eigen doel.
Na rust viel er in aanvallend opzicht vanuit de gasten meer te genieten. De goede teller weet dat er voor DVC nog 2 kansen aan gaan komen. De beurt was echter eerst aan SCI, dat uit kansrijke positie vol op de (onderkant) lat knalde. De marge van 1 was erg penibel. Een 2e goal was daardoor comfortabel geweest. Rik Blokland had de treffer op de schoen, maar zijn inzet ging net over. Ook Thijs Fokker mocht in de slotfase een sprint richting doel inzetten. De doelman redde met de tenen en voorkwam hiermee de beslissing in de wedstrijd. SCI ging er daarom vol voor maar trof wederom de engel op de lat. Het bleek uitstel van executie. In de slotminuut werd een rebound binnen geschoten en viel de verdiende gelijkmaker alsnog: 1-1.
Voor Spieren voor Spieren betekent dit weer een doelpuntje er bij. Helaas zijn we inmiddels uitgeschakeld in de beker, waardoor we de doelpunten en euro’s voor de stichting in de komende 8 competitiewedstrijden bij elkaar moeten scoren. A.s zondag is daar wellicht de eerste gelegenheid voor, op bezoek bij Nieuwkuijk 4.