DESK 6
29-04-2018
5 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op een regenachtige zondagochtend zagen we weer enkele vertrouwde gezichten op het veld staan. Roy Schouwenaars was weer terug en Matthijs van de Wiel had er een wereldreis op zitten. Middenmoter DESK werd uit verslagen. Dat was vandaag ook het plan. RKDVC voetbalde voornamelijk op de helft van de tegenstander. DESK kwam nauwelijks over de middenlijn, laat staan dat het gevaarlijk werd. En anders stond daar onze eigen Jaap Stam in de vorm van Nick van de Laar. Het middenveld werd beheerst door Paul Walters, die we als graag geziene gastspeler binnen onze gelederen zagen staan. Joey van de Velde was sluitpost vandaag. Ook hij kan een aardig potje voetballen zagen we. Spelers op de achterlijn uitspelen was hem niet onbekend. RKDVC speelde voor zijn doen mooi voetbal. Mooie driehoekjes tussen de middenvelders en de flankspelers. Alsof ze het even voordeden uit “het boekje”. RKDVC kwam verdiend op voorsprong, nadat Dennis van den Hout diverse kansjes onbenut had gelaten. Zijn schot werd niet goed weggewerkt en Serge Dumoulin tikte zorgvuldig binnen. Vlak voor rust kreeg RKDVC een corner. Serge nam deze en, geloof het of niet, Matthijs van de Wiel kopte voor de eerste paal mooi binnen. Iedereen wreef in zijn ogen; of ze dit wel goed hadden gezien. Ja, want Matthijs stak zijn handen in de lucht. De goed leidende scheidsrechter blies voor de rust. Even opdrogen om snel uit te lopen in de tweede helft. We zagen een nieuw gezicht op het veld. Oud FC Engelaar Dennis van Dijk was zo onder de indruk van het niveau op de training, dat hij zich direct aanmeldde. En niet onverdienstelijk. Zijn eerste balcontact in een officiële wedstrijd na 3 jaar was al bijna omgezet in een doelpunt. Dat beloofde nog wat. Echter moest RKDVC eerst nog tegen een achterstand aankijken. De spits ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en Joey moest zijn meerdere erkennen. Mooi binnengeschoten door de benen. Na een goede 5 minuten zette RKDVC dit weer recht. Paul Walters haalde vanaf een meter of 20 uit en zag de Kaatsheuvelse doelman, die zo uit de serie Lost kwam lopen, de bal miste. 3-1. Na de 2-1 van DESK viel RKDVC iets terug. DESK dacht een punt te kunnen halen, maar niets was minder waar. RKDVC was scherp. Dat zagen we ook in de vrije trap van Matthijs van de Wiel. We waren benieuwd hoe ver de doelman de bal moest gaan halen. Maar hij schoot de bal weliswaar tussen de palen. De keeper beheerde een groot deel van de doellijn en pakte de bal op. Later wist Dennis van Dijk de score te verhogen naar 4-1. Een steekbal van Ruud Walravens, die net weer 3 minuten in het veld stond, werd dit keer wel beheerst afgerond. Dennis maakte dus zijn droomdebuut in het 7e. De prima leidsman zag op zijn horloge dat het nog een paar minuten spelen was. Dat zal Matthijs ook hebben geweten. Een mooie solo actie door de 16 resulteerde in een goede afspeelbal, daar waar hij zelf ook had kunnen uithalen. Maar hij liet de eer aan Dennis van Dijk, die zijn tweede van de ochtend liet aantekenen. Dochters van Dijk in jubelstemming. Vader blij. RKDVC 7 blij. 5-1.