RKDVC 7
06-05-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Met een bijna volledige selectie bezochten we Elshout in de brandende zon. Om precies 12:00 werd er afgetrapt. Thuis had RKDVC het moeilijk tegen Elshout. Een 2-0 voorsprong werd door Elshout omgebogen naar een 2-2 gelijkspel. Ondanks dat Elshout laag op de ranglijst staat, wisten we wat we konden verwachten. Echte Elshoutse boeren. Vechten voor elk duel en niet schuw om er flink in te gaan. Binnen 5 minuten was er een kansje voor RKDVC. Echter werd er niet goed binnengeschoten. Het spel hobbelde wat op en neer. RKDVC had veel balbezit. Maar kon voorin geen gevaar stichtten. De Ritz kreeg weer de nodige tikjes te verduren. Pas later ging de scheidsrechter hier op in. Ook Elshout stichtte geen gevaar. Een half schot van Elshout was het gevaarlijkste in de eerste helft. Elshout kreeg nog een klap te verwerken na een correcte overtreding op de bal. De speler van Elshout viel ongelukkig en moest het veld noodgedwongen verlaten. Naar verluid een sleutelbeen gebroken. Beterschap namens RKDVC 7. Na 25 minuten kregen we een drinkpauze. Na deze pauze was RKDVC voetballend de baas. Op slag van rust was het good old El Capitano die een voorzet van Kevin Kiefmeijer binnen kopte. De grens probeerde nog een buitenspelletje te doen, maar trapte de scheidsrechter niet in. In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. Elshout kon geen gevaar brengen. RKDVC creëerde enkele kansjes. Het dubbeltje viel dit keer de andere kant op. In de 78e minuut werd Peter-Paul door 2 man besprongen. De bal stuiterden verder en Elshout kon 1-1 maken. Zo bleef het ook. Na het fluitsignaal keek iedereen toch even op zijn horloge of de volledige 90 minuten wel waren gespeeld. Vermoedelijk had de scheids het ook warm en plakte er helaas niets aan vast. Het blijft ongekend spannend in deze competitie. RKDVC speelt een doordeweeks programma en ziet twee maal RWB op het veld deze week.