RKDVC JO13-2
05-05-2018
0 - 1

Scheidsrechter:   F. (Frank) Reijns
Voor de JO13-2 stond afgelopen zaterdag de derby tegen de JO13-3 van WSC op het programma. Het verschil in stand op de ranglijst werd alleen veroorzaakt door het doelsaldo dus het beloofde een gelijkopgaande strijd te worden. Deze belofte werd gedurende de wedstrijd bewaarheid. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht waarbij WSC toch wel de betere kansen kreeg. Keeper Jari was vandaag echter weer ijzersterk en wist elke Waalwijkse poging onschadelijk te maken. De opbouw van achteruit was bij DVC goed verzorgd en de inschuivende Baran en Joris zorgden telkens voor een overwicht en daarmee gevaar in de WSC-defensie. Helaas wist DVC dit overwicht te weinig in uitgespeelde kansen uit te drukken. Tot aan de rust bleef de brilstand dus op het scorebord staan.
In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. Duidelijk werd dat de ploeg die als eerste zou scoren ook meteen de volle buit zou pakken. Bij een overtreding op doelman Jari raakte de jeugdige scheidsrechter helaas even de kluts kwijt. Lang bleef onduidelijk of dat er sprake zou zijn van een doelpunt voor WSC of een vrije trap voor RKDVC. Na enige tijd bleek er toch sprake te zijn van een vrije trap vanwege het aanvallen de van keeper in het doelgebied. WSC had in die fase het betere van het spel, maar het was DVC die de score wist te openen. De voor veel geld van de JO13-4 gehuurde Magloire bekroonde een sterke wedstrijd met een prachtig doelpunt. De druk van WSC nam daarna toe, maar de verdiende gelijkmaker bleef achterwege. DVC wist ondertussen ook niet te profiteren van de ruimte die WSC weggaf. Na een wel erg ruime periode aan blessuretijd boekte de JO13-2 zijn tweede opeenvolgende zege.
De wat steviger in het zadel zittende T.S.