RWB 6
10-05-2018
9 - 0

Scheidsrechter:   H (Henk) vanLogten
Op het doordeweekse programma stond vandaag RWB. Een nog onbekende ploeg voor de Drunenaren. Deze week wordt ook direct de andere wedstrijd tegen RWB gespeeld. Vandaag heeft RKDVC goede zaken gedaan door 9-0 te winnen van het povere RWB.
RKDVC beschikte weer over een bijna voltallige selectie. Al direct aan het begin van de wedstrijd bleek RKDVC de sterkere ploeg te zijn. RWB leed te vaak en te simpel balverlies. De eerste kans was wel voor RWB. Maar wie anders dan Peter-Paul was de sterkere in de 1-op-1. Het duurde ruim een kwartier voordat RKDVC op voorsprong kwam. Een slecht weggewerkte bal werd opgepikt door Rick Berenschot die vervolgens de bal hoog naar voren schoot. De keeper schatte de bal verkeerd in en de Ritz kon de bal oppikken achter de doelman en schoot binnen. Binnen 5 minuten was daar ook al de 2-0. Rick Bax wist een bal in de 16 goed binnen te werken nadat Tim “Bolletje-Bolletje” deze als laatste aanraakte. Bax had ook in het derde doelpunt een aandeel. Zijn goede pass op Dennis van Dijk werd door laatstgenoemde keurig binnen geschoten. Het harde werken van RKDVC loonde. Want nog voor rust werd de score opgeschroefd naar 4-0. Een corner van Serge belandde rond de punt van de 5 meter en de Bax poeierde hem hard binnen. De thee smaakt dan toch lekkerder met 4 doelpunten op zak. De nodige wissels erin. RKDVC moest even in het ritme komen. Na een kwartier was het raak. Niels van Loon kwam over de flank mee op. De steekbal van Rick Berenschot was op maat. Serge riep heel hard. Niels zette scherp voor en Serge tikte binnen. 5-0. Tien minuten later was het wederom Rick Berenschot die een voorzet gaf over 40 meter op Ruud Walravens. Deze schoot vanaf een flinke afstand mooi diagonaal binnen. Serge mocht het 2 minuten later ook doen. De steekbal van Martijn Verweij werd direct uit de draai binnengeschoten door Serge. 7-0. Maar het was nog niet gedaan. RKDVC bleef vol op de aanval en vergrootte nog maar eens de score. De 8-0 kwam uit een voorzet van Rick Berenschot die keurig door Dennis van Dijk werd binnen geknikt. Het laatste doelpunt kwam ook van een hoofd. Serge nam de corner en riep hard. Rick Berenschot kaapte de bal net voor het hoofd van “Bolletje-Bolletje” weg. Hij bleef beteuterd achter. De kopbal van Rick zorgde voor een eindstand van 9-0. A.s. zondag de return. Kijken of we ook zo veel kansen kunnen creëren en afmaken.