RKDVC 2
13-05-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   J.H.M (Bas) Wassenaar
Doordat we in de komende drie wedstrijden drie concurrenten tegen komen, volgt er een spannend slot aan deze competitie voor RKDVC 2. In deze serie was MOC'17 de eerste in de rij. Thuis werd het 9-0(!) tegen deze tegenstander, maar PSV-Feyenoord werd ook ooit 10-0 en vervolgens won Feyenoord gewoon in de Kuip een half seizoen later. Een gewaarschuwd man telt voor twee.

Een gelijk opgaande openingsfase leverden kleine kansjes op aan beide zijden. Uiteindelijk werd na 20 minuten de grootste kans gecreƫerd door de dienstdoende scheidsrechter. Een onterechte penalty werd toegekend aan MOC'17, maar zoals de voetbalwet dan telt...pakte JL deze penalty en bleef het 0-0. Niet veel later stoomde SM op aan de zijlijn en met snoeiharde maar piekfijne voorzet was het de scheenbenige MP die de 0-1 liet aantekenen. In het vervolg van de eerste helft was 't Twidde duidelijke de betere ploeg en kon het de score helaas niet naar 0-2 of 0-3 tillen. De tweede helft kende een ander beeld, MOC'17 drong steeds meer aan. Maar stuitte telkens op de uitstekende defensie van DVC 2. Slechts af en toe kon DVC uitbreken. Uit een counter in minuut 68 was het wel meteen raak, SH tekende voor de 0-2 na een assist van MP. Niet veel later werd het ook nog 0-3 door TM(of was het toch nummer 14 SB??) Hierna probeerde MOC'17 met opportunistisch spel nog van alles, maar verder dan een eretreffer kwamen ze niet.

Komende week heeft 't Twidde genoeg aan een gelijkspel om zich de nacompetitie promotie in te kunnen spelen. Kom ons supporten en schreeuw ons naar de hoofdklasse!