Komende zondag nieuwe kans: eerste competitienederlaag

Sint Michielsgestel 4
RKDVC 6
13-05-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   M. (Marcel) Schrover
SINT MICHIELSGESTEL – Onverwachts snel kreeg RKDVC 6 de kans om de titel in de 4e klasse binnen te slepen. Door behoorlijk wat puntenverlies van de concurrentie de laatste weken begon DVC met 11 punten voorsprong aan het duel tegen nummer 2 Sint Michielsgestel. Bij een overwinning zou DVC zich tot kampioen kronen.
De ambiance voor een kampioenswedstrijd was niet aanwezig. Op een afgelegen bijveld werd om 10:00 afgetrapt. DVC speelde zeker niet haar beste wedstrijd, maar de start was wel fanatiek. Iets té fanatiek voor de scheids, die al vanaf minuut 2 continu vertelde ‘dat ie er helemaal klaar mee was’. Het meegekomen Drunense publiek zag dat er in het eerste half uur niet veel kansen werden uitgespeeld. DVC was via Remco v/d Linden dicht bij de openingstreffer, terwijl de teruggekeerde Berry aan de andere kant ook éénmaal handelend moest optreden. Na een half uur spelen combineerde DVC zich op fraaie wijze naar de openingstreffer. Via Thijs Fokker, Marco Pulles en Michael Leijte kreeg de doorgelopen Pul de bal voor het binnen schieten: 0-1. Na deze treffer wist Gestel wat vaker rondom de Drunense 16 te komen, maar tot een scoringskans leidde dit niet.
De 2e helft was 20 seconden onderweg toen DVC een goede kans kreeg om de marge te vergroten. Dit gebeurde niet en er was hierna geen sprake meer van een Drunens overwicht. Gestel zag haar kans schoon om de stand op gelukkige wijze (van richting verandert schot) gelijk te trekken. Lang duurde dit niet, want 2 minuten later kwam RKDVC alweer op voorsprong door een doelpunt van Michael Leijte. Met nog de nodige speelminuten op de klok was het vooral zaak om het achterin dicht te houden. DVC toonde vandaag echter niet de mentaliteit die nodig is om zo’n wedstrijd over de streep te trekken. De wedstrijd kantelde volledig in het voordeel van Gestel. Vanuit een hoekschop werd de gelijkmaker binnen gekopt. Gestel werd sterker en via de 3-2 uit wederom een corner leek het doek voor DVC vandaag te vallen. Er kwam nog één enorme kans om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Na een voorzet van Thijs Fokker wist het treintje Luuk-Marco-Roy de bal uiteindelijk niet binnen te krijgen. Hierdoor leed DVC de eerste competitienederlaag en zijn de festiviteiten met een week uitgesteld. Komende zondag krijgt DVC op eigen veld een herkansing om het kampioenschap alsnog binnen te halen. Tegen een zeer sterk presterend Sarto dient DVC te winnen om zodoende alle concurrenten definitief achter zich te laten.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven