AJAX ONGESLAGEN KAMPIOEN EN PAKT OOK PENALTY BOKAAL NA WINST OP F.C TWENTE -

Ajax (RKDVC)
FC Twente (WSC)
19-05-2018
10:15

Ajax moest op de laatste dag van de competitie tegen Fc Twente en was erop gebrand om ongeslagen kampioen te worden .Het was Fc Twente die de Ajaxieden in de eerste wedstrijd op 2-2 wist te houden . Ajax startte goed en met mooi voetbal probeerde ze FC Twente te verassen ,maar Twente hield goed stand en was soms gevaarlijk maar Marvin stond zijn mannetje in de goal. En ook Teun en Semm verdedigde sterk . Ajax was gevaarlijk en Stijn flitste langs de Twente verdediging maar ook zij hebben een goede keeper. Na 11 minuten kreeg Ajax een vrije trap nadat Egehan gevloerd was ,deze wist hier wel raad mee en schoot de bal prachtig binnen.1-0 was dit de bevrijdende treffer? Ajax bleef knap spelen maar de tukkers kwamen op 1-1 na een mooie aanval . Ajax leek een beetje de weg kwijt toen pal na rust Twente uit een corner op 2-1 kwam . Ajax kwam niet meer aan de mooie combinaties die het voor rust wel had .toch kwam Ajax op 2-2 door Semm het vertrouwen leek weer terug te keren bij Ajax Mikail stond sterk te spelen op het middenveld .Ajax kreeg echter met een blessure te maken Marvin moest gewisseld worden in de goal en Semm nam zijn plaats in en deed dit knap .Toch kwam Twente op een 2-3 voorsprong nadat de bal in de uiterste hoek werd geschoven onhoudbaar voor Semm . Ajax richtte zich nu wel op en herpakte zich het was Tygo die de gelijkmaker binnenschoot 3-3. Ajax kreeg meer grip op de wedstrijd en het was Stijn die de 4-3 binnenschoof .De supporters begonnen vast een feestje te vieren helemaal toen Egehan er 5-3 van maakte . Er was niks meer aan te doen Ajax werd ongeslagen kampioen .ook de penalty's waren voor Ajax met 3-1 werden deze gewonnen na de wedstrijd werden de Ajaxieden gehuldigd in de kantine en kreeg het een verdiende balkonscène waar de supporters de Ajaxieden toe juichten Ajax jullie hebben een knappe prestatie geleverd en zijn verdiend kampioen (SPORTPLOEG VAN HET JAAR IS TEAM AJAX, DAT HEEFT LATEN ZIEN DAT ALS JE VOOR ELKAAR WERKT ER IETS MOOIS KAN ONTSTAAN AJAX BEDANKT VOOR HET MOOIE EN GEZELLIGE JAAR ) supporters bedankt voor jullie steun we gaan nog enkele leuke dingen doen en dan zit het seizoen erop. jullie trotse ,optimistische en tevreden leiders (ster) en trainers Ilgin ,Marita ,Isa ,Anton en Jan