BMC 1
20-05-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   H.S.A. (Hans) Panjoel

Op een prachtige zonovergoten 1e pinksterdag kon RKDVC de laatste thuiswedstrijd tegen het hoger geplaatst BMC uit Berlicum spelen. Met ‘bijgeluiden’ van de twee kampioenteams van dit weekend: Dames 1 en het 6e werd de wedstrijd op een droog veld gespeeld. Na de gezamenlijke maaltijd in de bestuurskamer ging RKDVC na het fluitsignaal behoudend van start.
BMC wilde als de nummer 3 op de ranglijst laten zien dat zij de ploeg waren die vandaag de punten wilde binnen halen. Het pakte uiteindelijk toch anders uit. RKDVC liet in de eerste vijf minuten zien dat zij snel de aanval kon zoeken na de bal weer te hebben veroverd. De eerste twee aanvallen waren echter wel met een buitenspel. De eerste goede kans was voor BMC. Uit een aanval vanaf de rechterflank ging de bal in de 6e minuut net voorlangs. Kort daarna kon BMC na een aanval van RKDVC ook gevaarlijk zijn. Daan zijn vingers waren lang genoeg om de bal tijdig te stoppen.
In de 12e minuut kon Guus Berens vanaf de linkerkant Yannick van Zutphen goed bereiken. Hij schoot net over de lat. In de 13e minuut kon Daan Dekkers het doel schoon houden door op de goede plaats te staan.
RKDVC was gretig vandaag en maakte het BMC lastig door kort te dekken. De score werd in 16e minuut door RKDVC geopend uit een strafschop. Deze werd uitstekend ingeschoten door Yannick. Voorafgaand aan de penalty kon Ray Kivits met een mooie aanval vanaf de rechterkant goed doorgaan. Hij speelde de bal naar de linkerkant naar Yannick die deze door tikte naar Guus. Deze werd door een BMC verdediger in 16 meter gebied onder uitgehaald. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip. Na wat vuurwerkgeweld van het 6e kon RKDVC in de 18e minuut via Guus gevaarlijk worden. Een BMC verdediger greep goed in zonder dat er gevaar dreigde. In de 22e minuut kon Steven een half veld overstegen naar het strafschopgebied. Hij passeerde meerdere spelers maar de laatste was hem net te slim af. In de 26e minuut was duidelijk dat het kampioensfeestje van de dames nog niet afgelopen was. Ze kwamen weer langs van een kampioensrit met de vrachtwagens van Van Erp. RKDVC bleef met diverse soms gevaarlijke aanvallen komen. Ze hadden BMC daarmee ook goed in de grip. Al kon BMC in de 37e minuut nog gevaarlijk worden maar Daan stond op de goede plek om de bal te keren. In de minuut daarop kon Osman Bostanci door hard werken en goed doorgaan een goede kans creëren. De bal ging helaas net naast. In de 43e minuut kreeg RKDVC een vrije trap op ca 25 meter van het doel van BMC. Deze werd snel en kort genomen. Met fraai kort hakje van Osman kreeg Guus de bal goed op zijn voet en kon met een goed gericht schot de doelman passeren. RKDVC kwam daarmee 2-0 voor.
De 2e helft was minder aantrekkelijk dan de 1e helft. Er ontstonden in de eerste 15 minuten geen gevaarlijke momenten aan beide zijden. Het spel ging heen en weer. In de 66e minuut kon Christiaan van de Velden met een harde poeier op het doel het de keeper goed lastig maken. In de minuut daarna kwam RKDVC goed weg. Daan kon niet meer bij de bal maar deze belandde aan de onderkant van de lat en stuiterde weg zonder dat een BMC aanvaller er bij kon. In de 75e minuut kon BMC weer gevaarlijk worden, maar de bal ging ruim over het doel. In de laatste fase van de wedstrijd kreeg RKDVC wat meer ruimte waardoor er meer kansen kon worden gecreëerd. Het was uiteindelijk in de 85e minuut dat RKDVC de 3-0 kon maken uit een vrije trap. Christiaan bracht de bal netjes voor waaruit Yannick de bal voor het intikken had. De keeper was kansloos. In de 88e minuut hing de 4-0 in de lucht. Twee spannende momenten ontstonden voor het doel, echter zonder resultaat. Kort daarna floot de scheidsrechter redelijk vroeg de wedstrijd af. De 3-0 overwinning was dik verdiend! Gedurende de wedstrijd vielen drie A-junioren in. Voor Yuri Houtriet en Tugsad Kali betekende dit hun debuut in het eerste elftal. Bodi Scholten had eerder dit seizoen al dit genoegen.