RKDVC 7
20-05-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   J.M. deKloe
RKDVC mocht vandaag tegen de titelkandidaat RKC. Er werd afgetrapt in het Mandemakers Stadion. RKC liet gelijk zien waarom het bovenin meedraait. Technisch en fel voetbal. De scheidsrechter gaf van te voren aan veel toe te laten en vooral op voordeel te spelen. Zodoende ontstonden er wat harde duels waarna gewoon doorgespeeld werd. Voor DVC even wennen. De spelers van RKC waarschuwden ons al voor de scheidsrechter… RKDVC kon niet echt grip op de wedstrijd krijgen. Het werd 1-0 voor RKC na een mooie omhaal in de 16. De speler stond echter helemaal vrij. Dat was dus minder. Jelte kon geen redding brengen. Al snel kon RKDVC de stand gelijk trekken. De bal was in het 5 meter gebied, maar de juiste zet kon niet gegeven worden. We merkten dat je gewoon in de rug mocht springen en dan door kon voetballen. Het toelaatbare was hoog van de scheids. RKDVC had hier moeite mee. Een simpel zetje van Martijn werd bestraft met een geel kaart. Vrij bizar als je kijkt wat er daarvoor allemaal gebeurde. Maar goed. RKDVC werd wel sterker. Dit resulteerde zelfs in een doelpunt voor RKDVC. De teruggetrokken voorzet werd helaas als buitenspel gezien. Het doelpunt werd dus niet bijgeschreven. Deze sterke fase zette DVC door tot en met de rust. Met goed moed begonnen we aan de tweede helft. Helaas moesten we na 5 minuten al aankijken tegen een 2-0 achterstand. De kersverse middenvelden van RKC kon geheel vrijstaand de bal aannemen en waagde een poging. Zijn schot was net niet houdbaar voor Jelte. RKDVC ging in een andere formatie spelen om meer druk naar voren uit te kunnen oefenen. Dit resulteerde helaas niet tot het gewenste succes. De wedstrijd werd sportief afgesloten. Een mooie ervaring rijker. In een stadion waar bijna nooit door de thuisploeg wordt gewonnen, was het vandaag helaas wel zo. Het was afwachten wat de concurrentie had gedaan. Door het verlies van HHC schuift de top 5 weer naar elkaar toe. Berkdijk neemt de koppositie over en heeft nu de beste kansen voor de titel.