RKDVC JO19-1
19-05-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   G.M. (Gilbert) Zoutewelle
De uitwedstrijd naar RKAVV, de club met de mooiste shirts in deze competitie, stond op het programma. Voor ons de taak de 6e plek te behouden, voor hen zijn de 3 punten van groots belang in de strijd tegen de nacompetitie. We begonnen met een valse start. In de 4e minuut kwamen we achter met 1-0. Er werd niet goed omgegaan met het balbezit dat we hadden en daar maakte RKAVV dankbaar gebruik van. Slechts 5 minuten later werd er balverlies geleden op het middenveld. Met 1 steekpass werd de spits bereikt er die ronde beheerst af , al deed hij dat wel vanuit buitenspelpositie : 2-0. RKDVC mist de scherpte en de beleving waar we het alle tegenstanders lastig mee kunnen maken. We waren erg slordig in balbezit en de organisatie stond niet helemaal zo als het hoort. Jelle had de spanning terug in de wedstrijd kunnen brengen als hij na een goede aanval niet tegen de keeper aan had geschoten.Vlak daarna kreeg Sam een kans, maar de bal ging naast. De kansen beginnen te komen. Kort voor rust werd er weer op ons doel geschoten maar de bal werd tegengehouden door Rik, met zijn arm/hand. Met een penalty en een rode kaart tot gevolg. Een erg zware beslissing, de scheidsrechter had het ook af kunnen doen met geel. De penalty werd benut en zo gingen de mannen van RKDVC met een 3-0 achterstand en met een man minder de kleedkamer in. Volgens velen die er waren was dit de slechtste helft van het seizoen. Er was gelatenheid en het hoeft allemaal niet meer zonodig, zo lijkt men te denken. De schade beperken was de opdracht voor de 2e helft. In de 55ste minuut verloren we de bal op het middenveld en er werd niet al te sterk ingegrepen: 4-0. Tim heeft er nog een aantal ballen goed uitgehouden waardoor het niet nog erger werd. Toch wist RKDVC nog bijna te scoren. Thomas probeerde het vanaf de middellijn maar schoot net over.. De scheidsrechter floot niet heel erg sterk, maar de nederlaag lag zeer zeker niet aan hem.. Deze wedstrijd moeten we goed bespreken en daarna op naar de laatste wedstrijd van het seizoen: thuis tegen Kozakken Boys, succes!

Jordy, Ruud, Bauke en Pim furore maakte bij de A2?
Tim na dit seizoen keeperstraining krijgt, dit is een beetje laat?
Bas K een tennisclinic gaat volgen?
Ralph de tweede helft rechtsback stond?
Deniz dacht dat Roel er niet was?
Rik dacht dat hij keeper was?
Sam de kledingvoorschiften nog eens door moet lezen?
Yuri wel zijn Duits examen maakte?
Tugsad uitviel met een dikke enkel?
Thomas een juiste analyse had in de rust?
Jelle baalde van zijn wissel?
Bodie in de warming up schitterde met afwerken?
Bas V moeite had zijn kleding uit te doen?
Julian toch nog warm gelopen heeft?
Sam van Esch: bij zijn eerste duel in JO19-1 zijn tegenstander een bloedneus bezorgde?
Tom in de rust zijn debuut maakte voor JO19-1?
Sander niet fit was bevonden na de training op woensdag?