RKDVC 6 KAMPIOEN 2017/2018

RKDVC 6
Sarto 6
20-05-2018
5 - 3

Scheidsrechter:   H (Henk) vanLogten
DRUNEN – Zondag, 1e pinksterdag, dé dag dat het moest gaan gebeuren voor RKDVC 6. In een bijzonder leuke competitie waarin teams vaak niet voor elkaar onder deden is DVC na de winterstop stiekempjes weggeslopen bij alle concurrenten. Een overwinning op Sarto zou betekenen dat DVC op 2 wedstrijden voor het einde niet meer te achterhalen is. Vol voor de overwinning was dan ook de opdracht van vandaag.

De kampioenszenuwen werden aardig in bedwang gehouden. DVC opende prima en had de wedstrijd onder controle. In de 20e minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Architect Thijs Fokker wist via een perfecte steekpass Dennis Damen alleen voor goal te zetten. Dennis rondde bekwaam af. Het speloverwicht kwam verder tot uitdrukking via de 2-0. Via het ‘kappen/draaien’’ handelsmerk wist Michael Leijte zich vrij te spelen en de 2e treffer binnen te schieten. Een comfortabele marge. Echter ging DVC door deze voorsprong ook té comfortabel voetballen. De voorsprong verdween op deze warme pinksterdag als sneeuw voor de zon. De organisatie stond na balverlies 2x niet goed. Beide keren toonde Sarto zich bijzonder scherp: 2-2.
Voor DVC zat er maar één ding op. Van voor af aan beginnen en doelpunten maken. Sarto verkocht de huid duur dus DVC moest alle zeilen bijzetten. Met hulp van de Sarto doelman kwam DVC weer op voorsprong. Hij liet een poging van Michael Leijte onder zich door schieten: 3-2. De spanning bleef aanwezig en Sarto zou Sarto niet zijn als ze ook bij de 1e kans na rust direct trefzeker zouden zijn: 3-3. Intussen hoorden we dat nummer 2 Gestel had gewonnen. Hierdoor was een gelijkspel niet voldoende om vandaag kampioen te worden. Maarten van Bokhoven besloot dat dit dan wel een mooi moment was om zijn jaarlijkse doelpunt mee te pikken; met een werkelijk schitterende poeier van een kleine 25 meter schoot hij zijn ploeg weer op voorsprong. Toen even later Thijs Fokker de bevrijdende 5-3 maakte was het duel dan toch echt beslist. Hier had Sarto niet meer van terug.
RKDVC 6 levert een puike prestatie door al in het 2e seizoen in de 4e klasse kampioen te worden. Een mooi feest volgde op deze voor DVC succesvolle zondag. De platte kar betrok de ziek in bed liggende Hans van Bijnen ook nog even in de feestvreugde. Met een pyjama doorweekt van bier kon hij weer terug zijn bed in. Volgend seizoen mogen de mannen zich gaan opmaken voor wat pittige potjes in de 3e klasse. DVC 6 is door de promotie komend seizoen tevens het hoogst spelende zesde elftal van heel Nederland! Bescheiden als we zijn durven wij zelf hierdoor te concluderen dat wij het beste 6e elftal van heel Nederland zijn. Voor dit seizoen resten nog 2 uitwedstrijden, bij Elshout en op de slotdag bij Haarsteeg.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven