Kozakken Boys JO19-1
26-05-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   D. (Dirk) deLeeuw
De laatste wedstrijd stond op deze hete zaterdag op de kalender, thuis tegen Kozakken Boys. Voor beide teams stond er niet iets heel belangrijks meer op het spel. De wedstrijd was vervroegd naar half 12, zodat ze op tijd waren voor het 1e, die hun kampioenswedstrijd die middag speelden. Het begin was niet erg sterk, zo kregen we na 5 seconden al een vrije trap tegen. Het was een ietwat onrustige beginfase. De organisatie klopte niet helemaal. In de 10de minuut speelde iemand van Kozakken Boys 3-4 man voorbij en dwong Tim tot een redding. Uit de corner die volgde viel de 0-1 binnen, bij de eerste paal. Zo'n beetje de eerste keer dat wij gevaarlijk bij hun 16 kwamen, gaf Thomas een goede voorzet op Tugsad, die knap vrijkwam door een slimme loopactie. Hij kon de gelijkmaker binnen prrikken, 1-1. Het leek wat meer te gaan lopen. De organisatie stond beter en er werd minder onnodig balverlies geleden. Na een kwartier kwam Jelle 1 op 1 na een gruwelijke steekpass van Bas K. Jelle haalde er een corner uit. In de drinkpauze die volgde leek ook Kozakken Boys wat puntjes op de i te zetten wat zij gingen weer meer meedoen in het spel. Pas in de 37de minuut kwamen de blauw-witten weer langs de verdediging nadat Sam, die altijd oog heeft voor bewegende spelers, de bal meegaf aan Thijs. Hij nam de bal aan en bekroonde deze geweldige loopactie nadat hij de keeper omspeelde met een doelpunt: 2-1. Kort voor rust kreeg Deniz het op zijn heupen en ging aan de wandel. Uiteindelijk gaf hij de bal aan Pim, die er 3-1 van maakte. 80% van deze goal kwam toch wel op naam van Deniz. Na de rust gingen we gewoon verder met waar we gebleven waren: goed voetballen, zowel aanvallend als verdedigend. In de 49ste minuut kwamen we op een 4-1 voorsprong toen Jelle de bal kreeg via Tugsad en Ruud. Jelle faalde niet en schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen. Een minuut later raakte hij weer de paal, ditmaal de buitenkant en dus geen vijfde treffer. Er werd goed voetbal gespeeld. Dit hebben we vaker laten zien dit seizoen, daarom staan we 6de. In de 60ste minuut schoot Jelle knap op doel, maar de keeper redde. Bas V haalde nog eens uit maar weer won de keeper het duel. Het was eigenlijk wachten op meer doelpunten van RKDVC en op het eindsignaal, die kwam even later ook. De wedstrijden zijn klaar dit seizoen. We hebben een prima wedstrijd gespeeld vandaag waarin men kon zien waarom we op een prima 6e plek zijn geëindigd. Kampong is de terechte kampioen, namen ons, gefeliciteerd. Ook al verloren ze vandaag wel. VFC is zoals al langer bekend gedegradeerd. Wij moeten nog 1x trainen en een goede afsluiting houden, dan zit het seizoen er echt op!