RKDVC JO17-1
26-05-2018
5 - 0

Scheidsrechter:   M (Marvin) Reuvers
Tegen UNA kon RKDVC JO17-1 zichzelf een goede dienst bewijzen als ze 3 punten hadden gepakt. Echter het verliep dramatisch anders. Er werd met 5-0 verloren. En door een onverwachte overwinning van concurrent Schijndel op de kampioen FC Eindhoven met maar liefst 7-3 (Waarvoor FC Eindhoven zich diep moet schamen voor deze competitievervalsing) is de achterstand nu 3 punten in het voordeel van Schijndel. Met nog 2 inhaalwedstrijden voor de boeg is dit theoretisch nog te doen maar dan zal er toch een wonder moeten gebeuren. Want het spel van de DVC-ers moet dan echt veel beter en vooral efficiënter. Zo ook tegen UNA. Het begin zag er veelbelovend uit. Al binnen 20 seconden kon de ploeg al op voorsprong komen. Na een slippertje van de centrale verdediger van UNA kon Pascal alleen op de keeper af. Echter zijn inzet werd gestopt door de keeper. Nog geen 5 minuten later was het Tijmen die alleen op de keeper afging. Ook hij scoorde niet door goed uitkomen van de keeper. In de 10e minuut een prachtig schot van Pascal maar ook daar was het de UNA keeper die zijn ploeg wederom van een achterstand behoede. In die rommelige beginfase had ook UNA al 2 mogelijkheden onbenut gelaten. Toen kwam na 15 minuten al de ommekeer in de wedstrijd. RKDVC kreeg een penalty na een overtreding op Tijmen. De aangewezen mensen wilden hem niet nemen maar de licht geblesseerd geraakte Tom nam toch zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Hij miste en het drama was compleet. Hij moest ook meteen gewisseld worden. Vanaf dat moment zakte de moed in de schoenen bij de blauw-witten en toen kort daarna UNA ook nog op voorsprong kwam was dat een klap die men niet meer te boven kwam. Na rust kon UNA doordenderen en de wedstrijd met maar liefst 5-0 winnen. Een uitermate teleurstellende uitslag. Op naar de volgende wedstrijd komende woensdag tegen Baronie thuis. Wij hopen op veel steun van de Drunense supporters. Dus hierbij een oproep aan alle DVC-ers. Kom onze JO17-1 jongens steunen in hun zware strijd tegen degradatie. Zij hebben er alle vertrouwen in en gaan er alles aan doen. Er zijn nog 6 punten te verdelen en de wonderen zijn de wereld nog niet uit.