RKDVC JO13-1
01-09-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Na de ietwat teleurstellende oefenwedstrijd van afgelopen week, mocht de JO13-1 vandaag aantreden tegen het pupillenvlaggenschip van Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel. Ook wel DESK genoemd. DESK komt evenals DVC uit in de 3e divisie, maar dan in een andere regio. Deze ontmoeting was daardoor tevens een goede graadmeter voor de kansen in de competitie.
De afgelopen week was in de training gesleuteld aan de veldbezetting en het positioneel verdedigen. Het stemt altijd vrolijk als dit vervolgens in de wedstrijd daarna terug te zien is. Het resulteerde ook meteen in een veldoverwicht voor DVC in het grootste deel van de eerste helft. Verdedigend werd er onder leiding van het centrale duo Nick en Isaak niets weggegeven en Yannick speelde een sterke wedstrijd als sluitpost tussen de palen. De openingstreffer van DVC kwam op naam van Bera. Een afgemeten balletje van Ben vanaf de achterlijn zorgde ervoor dat Bera de keeper van DESK kansloos liet. DVC bleef DESK daarna onder druk houden. Een afgeslagen bal na een corner kwam bij Finn voor de linkervoet. Een bekeken bal in de korte hoek zorgde ervoor dat DVC op een comfortabele voorsprong kwam. DESK probeerde de bakens te verzetten, maar dat betekende voor DVC dat er nog meer ruimte achter de laatste linie van DESK kwam. In de 24e minuut wist de snelle Vince daarvan te profiteren. Een mooie pass van Nick stuurde hem in de diepte en Vince liet de keeper met een strak schot in de verre hoek kansloos. Daarna liet DVC de teugels iets te veel vieren. DESK wist daarvan te profiteren door op slag van rust Yannick kansloos te laten.
In de tweede helft mochten Bjorn en Batu hun opwachting maken. Magloire en Isaak die beiden een sterke eerste helft speelden, namen zitting op de bank van de Efteling Kuip. In de tweede helft was er sprake van een meer gelijkopgaande wedstrijd. Aan beide kanten vielen kansen te noteren, maar dankzij sterk keeperswerk van Yannick en een vizier bij onze voorwaartsen dat niet helemaal goed stond afgesteld, werd de ruststand tot eindstand gepromoveerd.
Voor de volgende bekerwedstrijd komt het sterk geachte WSC op bezoek. Hopelijk kunnen we dan onze eerste thuiszege boeken.