NEO'25 1
01-09-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   J. (Jerry) Molenaar
In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018-2019 nam RKDVC 1 het op tegen N.E.O. '25 1 uit Sprang-Capelle. Omdat zij een zaterdag 3e klasser zijn werd deze wedstrijd ook op zaterdag gespeeld.
Al vrij vlot na het beginsignaal tekent zich het spelbeeld af wat de gehele wedstrijd gezien wordt. RKDVC probeert geduldig op te bouwen, waarbij N.E.O. '25 poogt bij balverlies van de gastheren snel de diepte te zoeken. Beide teams doen dit voornamelijk over de linkerflank, waar ook de eerste kans van de wedstrijd uit komt. Een voorzet vanaf links belandt voor de voeten van een Sprangse aanvaller, maar Daan heeft een goede redding op diens inzet. Tien minuten voor het rustsignaal probeert N.E.O. '25 opnieuw te counteren. Deze poging wordt echter rond de middellijn fair in de kiem gesmoord door Giel Brandts, die direct voorwaarts speelt en Rick van Woerkom vindt. Zijn voorzet wordt binnengegleden door Sander van Engelen.
Na rust zoals gezegd dezelfde patronen, hoewel de bezoekers er steeds minder uit komen. Een kwartier na rust draait Guus Berens goed weg de 16 binnen, waarbij hij wordt vastgehouden. De toegekende penalty wordt door Damian van Bijnen feilloos benut. Na enkele wissels wordt de wedstrijd wat rommeliger. Het slotakkoord is daarbij voor Lars Kievits, die sterk doorzet links het strafschopgebied in. Na het uitkappen van zijn directe tegenstander passeert hij de keeper in de verre hoek: 3-0

De volgende bekerwedstrijd van RKDVC 1 is opnieuw op zaterdag: 8 september om 17.00u uit tegen de amateurs Willem II. Zij verloren hun eerste wedstrijd met 12-0 van DESK.

Opstelling:              Daan Dekkers; Yori van Delft (75' Rik Lijbers), Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Deniz Poelsma; Roy Lamers, Giel Brandts, Sander van Engelen (80' Jasper Liefting); Guus Berens, Osman Bostanci, Rick van Woerkom (70' Lars Kievits).
Scoreverloop:         1 - 0 Sander van Engelen
                             2 - 0 Damian van Bijnen
                             3 - 0 Lars Kievits
Toeschouwers:        75