RKDVC JO17-1
08-09-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   J. (Jan) vdHoven
Na de goede wedstrijd van vorige week was het de bedoeling deze lijn in de 2e bekerwedstrijd door te trekken. Zeker als na 6 min. er al 'n 0-2 voorsprong op het scorebord stond. Met 13 fitte(en 1 'n beetje misselijk) vertrokken we vol vertrouwen naar Udenhout voor de wedstrijd tegen 1ste klssr SVSSS. In 'n flitsende openingsfase, 1ste min.prima redding Remco, 2e min. 0-1 uit 'n corner van Willem kopte 'n Udenhoutse speler de bal in eigen doel. Deze voorsprong bracht van onze kant mooi combinatiespel waaruit uit een daarvan Robbin Ricardo vrij voor het SSS-doel zette en die beheerst de 0-2 binnen schoot, en dat na 6 minuten. Wie dacht dat hierna de wedstrijd 'n "makkie"zou worden hield geen rekening met de tegenstander want die gooide er nog wat meer fysiek en goed veldspel in waarbij onze spelers zich soms wel erg makkelijk al dan niet reglementair van de bal lieten zetten. Gaandeweg de 1ste helft drong SVSSS ons steeds verder terug maar door weer uitstekend keeperswerk van Remco bleef ons doel voor rust leeg. Door slordige eindpasses van onze kant wisten wij van de geboden ruimtes achter de SSS verdediging geen gebruik te maken om in de omschakeling de score verder uit te bouwen. Dat kan beslissend zijn voor wel of geen winst!!!
Vrijwel direct na rust wist SSS, ondanks onze waarschuwing, zeer snel das
"annschluss"-tor 1-2 te scoren. 'n Schot van 22mtr werd door Remco niet goed ingeschat en liet hij over zich heengaan in de veronderstelling: die gaat over!1 maar niet dus. Door deze snelle goal ging SVSSS er nog meer in te geloven, en kreeg bij enkele van ons de onzekerheid de bovenhand waardoor er ineens iets meer lukte.
Maar door i.i.g. keihard te blijven werken knokte DVC 17-1 zich weer langzaamaan in de wedstrijd. Met wat verse krachten erbij werd ons veldspel ook ietwat beter met in de 63 min. de "bevrijdende"? 1-3, Robbin wist ditmaal Brian 'n bijna niet te missen
scoringskans aan te bieden.Hij tikte 'm ook beheerst binnen. Deze 1-3 bracht gelijk weer wat meer flair bij onze voorwaartsen maar de eindpasses waren weer niet zuiver genoeg waardoor de mogelijkheid om te scoren wegviel. Bij SSS was het geloof en de kracht voor 'n goed resultaat ook ver over waardoor de winst bijna zeker was. Toch wist SVSSS kort voor tijd?, door onoplettendheid van onze verdedigers, de 2-3 te scoren. Ineens waren we afhankelijk van hoe lang laat de clubscheids nog door spelen, gelukkig niet te lang dus. 6 uit 2 betekent meestal 2e ronde beker maar vlgde week bij 't Zand gaan we gewoon voor 9 uit 3!!!

Gr.T-ST. en ouders bedankt voor support.