JO13-1 houdt punt over aan 2e bekerwedstrijd

WSC JO13-1
08-09-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   J.T (John) Meijs… (+1)
De 2e bekerwedstrijd van de JO13-1 moest worden uitgevochten met de JO13-1 van WSC. In vergelijking tot de vorige wedstrijd was gekozen voor wat omzettingen in de achterhoede en het middenveld. DVC kwam sterk uit de startblokken en zette meteen druk op de Waalwijkse verdediging. Met name op de linkerkant waren Bera en Ben ongrijpbaar. Al in de 5e minuut liet Bera na een voorzet van Ben de 1-0 aantekenen. DVC hield daarna een licht overwicht waarbij de aanvallers van WSC telkens op de gesloten verdediging van DVC stuitten. Als er dan eens een muisje doorheen glipte was Yannick als sluitpost telkens attent om de bal te onderscheppen. De 2-0 kwam eveneens voort uit een sterke actie van Ben aan de linkerkant. Weer was het Bera die tot scoren kwam.
In de 2e helft besloot WSC uit een ander vaatje te tappen en de druk op het DVC doel te vergroten. Daardoor ontstonden ook kansen voor DVC. De comfortabele 3-0 kwam voort uit een corner. Bram heeft daarbij een neusje voor de goede positie en ook deze keer wist hij de bal er bij de 2e paal in te frotten. De overwinning leek binnen handbereik. DVC kreeg nog een levensgrote kans op de 4-0 maar te veel getreuzel zorgde ervoor dat de keeper van WSC alsnog kon ingrijpen. WSC werd heer en meester op het middenveld en DVC kreeg steeds meer problemen om WSC op afstand te houden. De voorsprong die zo comfortabel leek, verdween als sneeuw voor de zon. In de slotminuten wist WSC zelfs langszij te komen.
Een wedstrijd die uiteindelijk in mineur eindigde, maar de eerste helft biedt aanknopingspunten voor het vervolg van deze bekercompetitie. Volgende week winnen bij Kozakken Boys en de volgende ronde is een feit.