RKDVC JO13-1
15-09-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op een prachtige nazomerochtend mocht de JO13-1 voor de 3e bekerwedstrijd aantreden tegen de Kozakken Boys uit Werkendam. Het hoofdveld in het knusse stadion van de Boys was in gereedheid gebracht voor dit beslissende treffen in de bekercompetitie. Kozakken Boys stond slechts op doelsaldo voor dus de volgende ronde lag voor DVC in het verschiet.
Helaas hield het vertoonde spel van de zijde van DVC geen gelijke tred met de mooie entourage. DVC begon slap aan de wedstrijd en de rekening daarvan werd dan ook meteen in de 4e minuut gepresenteerd. Te veel spelers waren uit hun positie vertrokken zonder dat er sprake was van de overname daarvan. De spits van Kozakken Boys kreeg vrije doortocht door het centrum en liet Yannick kansloos.
In de periode daarna wist DVC de bakens niet te verzetten. Bijna alle duels gingen verloren en dan weet je eigenlijk dat je een verloren wedstrijd aan het voetballen bent. Dankzij missers van de Boys en goed keeperswerk van Yannick kon de schade tot aan de rust beperkt worden tot 2-0. DVC kon daar alleen een goede aanval over links van Benjamin tegenover stellen. De bal werd goed teruggelegd vanaf de achterlijn, maar de inzet van Vince kon op het laatste moment geblokkeerd worden.
Ondanks wat omzettingen en aanwijzingen tijdens de rust, gaf de tweede helft eenzelfde spelbeeld te zien. De scout van de KNVB was toen overigens al diep teleurgesteld vertrokken. Kozakken Boys was de betere ploeg en DVC slaagde er nauwelijks in gevaar te stichten in de zestien meter van de Boys. De spaarzame kansen die we kregen, werden helaas vakkundig om zeep geholpen. De scherpte was ver te zoeken. Komende week gaan we daar tijdens de trainingen aan werken, zodat we de competitiestart tegen Emplina niet verslapen.