AJAX PAKT EERSTE PUNTEN TEGEN FC TWENTE 5-1 PEN 3-3

FC Twente (WSC)
AJAX (RKDVC)
15-09-2018
09:30

Ajax moest al vroeg op want het moest naar Waalwijk om daar het sterke Fc Twente te bestrijden . De Ajaxieden waren er klaar voor want na een gedegen warming up en 10 minuten later dan gepland lieten de Ajaxieden zien dat ze de punten mee naar huis wilden nemen . Twente dat er ook op gebrand was voor een goed resultaat , startte ook sterk en zo ontstond er een mooie wedstrijd met twee hardwerkende teams. Waar de talrijke supporters van genoten .Ajax was gestart met Roel in de goal, Tim en Jesper in de verdediging ,Rick en Finn bij toerbeurt op het middenveld en Siem en Rick in de aanval . Twente probeerde met een counter de Ajax verdediging te verschalken en het lukte af en toe met de snelle no.11 maar Roel was attent in de goal en voorkwam een Twentse treffer. Eindelijk na 15 minuten konden de Ajaxieden juichen het was Cas die Ajax op een 0-1 voorsprong bracht. Twente probeerde uit man en macht gelijk te komen ,maar Tim verdedigde sterk en mocht hij gepasserd zijn dan was daar altijd nog Jesper die assistentie verleende 3 minuten later was het Siem de 0-2 binnenschoot ,Ajax leek los en schot van Cas werd door een Twente verdediger in eigen goal gwerkt . Twente en Ajax gingen rusten met een 0-3 ruststand . In de rust werd de Ajaxieden nog eens verteld dat ze door moesten gaan en niet met zijn allen naar voren moesten lopen want daar zou Twente dankbaar gebruik van kunnen maken. Twente kwam echter terug tot 1-3 . Ajax deed er een schepje bovenop en kwam na enkele minuten op 1-4 na goed doorgaan van Cas. Finn was dichtbij de 1-5 maar zijn Solo werd gestopt door de goede Twente keeper. Toch zou Finn beloond worden voor zijn harde werken en hij schoot de 1-5 binnen .Ajax gaf niets meer weg en bleef fier overeind in deze mooie wedstrijd ,klasse Ajax ( MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS TIM KLERKS ,DIE LIET ZIEN DAT HIJ EEN GOEDE VERDEDIGER KAN WORDEN ,KLASSE TIM ) jullie trotse tevreden en optimistische leiders (ster) Isa, Anton en Jan