RKDVC JO17-1
15-09-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   S. (Suleyman) Yazici
Onze laatste poulewedstrijd in de beker was uit naar SC 't Zand O17-2 in Tilburg.
1 puntje was genoeg voor poulewinst. Door "mismanagement" (van ???) bleek de tas met tenues nog in Drunen te staan, gelukkig wisten we de ouders van Willem Kuijsten te bereiken die toch onderweg waren naar zijn wedstrijd, nogmaals dank hiervoor.
Door dit kort oponthoud was de voorbereiding niet ideaal wat wellicht? invloed had op de concentratie.Wat in de 1ste min. de 1-0 voorsprong voor 't Zand opleverde. Mooi was t om te zien dat de manne van DVC 17-1 hierdoor niet van de wijs raakte en zich aan de gemaakte afspraken v.w.b. de veldbezetting hielden, met 'n paar minuten later de gelijkmaker, Willem kwam door het hoog druk zetten met alle ruimte voor zich in balbezit en schoof vanuit 'n moeilijke hoek beheerst de 1-1 binnen. Deze gelijkmaker gaf het hele team nog meer vertrouwen in het afgesproken systeem. Met als gevolg goed en mooi veldspel met enkele kansen op 'n 2e goal. Deze viel pas in de 17e min. Bart zette, in z'n nwe functie als spits, Brian vrij voor de goal en die weet daar momenteel goed raad mee 2-1. Ffe-tjes beet 't Zand letterlijk en figuurlijk nog van zich af maar geleidelijk de 1ste helft werd DVC de bovenliggende partij met 'n 6-tal kansen op meer goals maar 3x paal en af en toe 'n teentje tekort hield dit tegen. Kort voor rust kreeg de sterk spelende Brent een (terechte)gele kaart voor een "nuttige" overtreding, counter eruit!!
Met tijdens de rust de lange wandeling heen en terug naar kleedkamers was het vrijwel direct na de hervatting raak en ging, zoals dat heet: de wedstrijd op slot, weer Brian op de goeie plek, dit maal door MOTM, Pim een niet te missen kans aangeboden 1-3.
't Zand werd, mede door goed stoorwerk van Bart, steeds hoger vastgezet en is daardoor nagenoeg bijna niet meer op onze speelhelft geweest, alleen nog maar met 'n lange haal, maar door goed attent(afspraak) te zijn van keeper Remco leverden die geen gevaar op. Uit frustratie ging de tegenstander veel duels onnodig te hard in, maar de scheids bestrafte vreemd genoeg Nick met geel. En weer was het vanaf links Pim die Bram in staat stelde ook eindelijk, na al enkele kansen gehad te hebben, z'n goaltje mee te pikken, 1-4 ondanks z'n krampaanval.
Tijd voor nog meer wissels(na Robbin voor Pascal),Jasper voor Bram en Pietje voor Robin. Deze wissels hadden geen invloed op het goede spel van onze manne.Kort voor tijd was het Bart die z'n goede spel en harde werken beloond zag met z'n 2e (frommel?)doelpunt in 'n jaar of 6 uit, jawel hoor, weer 'n voorzet van Pim in combinatie met Willem, 1-5. Mooi manne, missie volbracht: 2e ronde bereikt!!
Nu hopelijk dit goede spel doortrekken vlgde week bij de start van de competitie!!??