RKDVC JO17-1
22-09-2018
0 - 0

Scheidsrechter:   S. (Suleyman) Yazici
Op de 1ste herfstdag met "ouderwets" Hollands weer, ging de 17-1 gezien het vertoonde spel van de laatste weken vol vertrouwen naar Oranje Wit te Dordrecht, voor de 1ste comp-wedstrijd seizoen 18/19. 'n Kwartiertje later dan gepland, doelnetten stuk-teveel doeltjes langs de lijn,werd de wedstrijd in gang gezet door de uitstekend leidende scheids. In 'n van onze kant zenuwachtige openingsfase was het wederom keeper Remco die via 2 prachtige reddingen ons van 'n snelle achterstand behoedde. Gaandeweg de 1ste helft werd O.W. de bovenliggende partij. Lag het aan de felle tegenwind of de vele regendruppels? maar wat onze manne gedurende de 1ste helft aan veldspel lieten zien deed zeer aan onze ogen. Gelukkig wist onze verdediging onder leiding van Nick, 1 v/d uitblinkers van de dag, zij het met wat kunst en vliegwerk de brilstand tot aan de rust te behouden.
In de warme kleedkamer zaten de manne doodstil te overpeinzen hoe t zo'n groot verschil kon zijn met vorige weken. Na wat tips en aanwijzigingen hoe t beter zou kunnen gingen ze toch weer wat opgewekter naar buiten dan ze naar binnen gingen.
Gedurende de 2e helft werd er weer met wat meer flair gespeeld en werd nu O.W. achteruit gedrongen, helaas zonder dat we echt grote kansen op 'n doelpunt creeerden. Nu waren het de Dordtenaren die door de felle wind alleen nog in de counter bij of in onze 16 konden komen. Bij 1 van die uitvallen ging de bal, na 'n ongelukkige handsbal van Pietje op de stip, maar de in topvorm verkerende keeper van ons, stopte 'm bijna klemvast zelfs, klasse Remco je trok er ons weer doorheen.
Met enkele verse krachten erin ,Ricardo,Robin en Brian werd O.W. nog meer onder druk gezet en leek de wedstrijd onze kant op te kantelen, maar helaas de beginstand werd de eindstand. al met la wel 'n terechte nul-nul. Prima werk manne. Als degradant bij 1ste wedstrijd terug in 4e divisie altijd belangrijk 'n mooi resultaat te behalen. Vlgde week Emplina thuis nwe kans op ...ptn.