SCG'18 1
23-09-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   C (Cor) deBeer

Na een mooie zomerstop en een goede start in de bekerduels stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen SCG’18 op het programma. SCG’18 is de naam van de nieuwe fusievereniging uit Sint Michielsgestel die de afgelopen maanden dus veel hebben zien veranderen. Beide ploegen wilden vanaf de start laten zien dat ze met aantrekkelijk aanvallend voetbal het seizoen in willen gaan. Het was RKDVC dat hier het beste in slaagde want al na 3 minuten was het Rick van Woerkom die een voorzet van Deniz Poelsma keurig wist binnen te schieten. SCG’18 ging niet bij de pakken neerzitten en al 3 minuten later wisten zij de gelijkmaker te maken nadat Damiaan van Bijnen weggleed en men eenvoudig voor kon geven. Dat RKDVC ook veerkracht toont dit seizoen bleek al snel hierna. In de 10e minuut kreeg RKDVC een vrije trap te nemen vanaf de rechter zijde. Guus Berens bracht de bal goed voor die door Bas Verhoeven hard werd binnengekopt. Je zou verwachten dat RKDVC nu door zou drukken maar het was wederom SCG’18 die al 4 minuten later wederom de gelijkmaker maakte. Een aanval door het midden werd simpel langs Daan Dekkers getikt in de linkerhoek, stand 2-2. De ruim 150 aanwezige toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten want dit zou wel eens een boeiend duel kunnen worden. Het duurde echter tot de 38e minuut voordat er een volgende doelpoging volgde. Een steekpass op Rick van Woerkom was helaas net te lang om hem in kansrijke positie te brengen.

Na de rust was het spelbeeld omgedraaid. Nu was het SCG’18 die voortvaren begon en al in de 47e minuut werd een corner door Daan Dekkers naar de 2e paal getikt maar deze werd niet voldoende door de RKDVC verdediging weggewerkt. De bal kon eenvoudig door een spelers van SCG’18 worden binnen getikt waarmee zij op een 2-3 voorsprong kwamen. De wedstrijd werd wat rommeliger en sommige spelers begonnen wat commentaar op de overigens goed leidende scheidsrechter te krijgen. Ook de reservebank van RKDVC begon zich hieraan schuldig te maken waardoor Martijn van Esch als reservespeler een gele kaart kreeg. Ook de elftalbegeleider van RKDVC Maarten Schellekens liet zich iets te nadrukkelijk horen waardoor hij naar de tribune werd gewezen. Hierna werd het voetbal weer beter opgepakt en werd Bauke Bakkers vervangen door Jelle Frikkee. Een aanval over rechts via Jelle werd voorgegeven en via een speler van GDC’18 belandde deze met wat geluk in de handen van de keeper. De daaruit volgende aanval van SCG’18 over links werd vervolgens hard voorlangs geschoten. Kort hierna kreeg een speler van SCG’18 geel en werd Arthur Bot bij SCG’18 gewisseld. In de 77e minuut was het Guus Berens die een aanval over links opzette en zijn voorzet werd keurig ingekopt door Jelle Frikkee die goed voor zijn man uitkwam. Hierna kreeg RKDVC de wedstrijd goed onder controle en was het voor SCG’18 nog lastig om op de helft van RKDVC te komen. Rick van Woerkom werd gewisseld voor Rik Lijbers en even later viel Osman Bostanci geblesseerd uit en werd vervangen door Jasper Liefting. In de laatste minuut werd een vrije trap vanaf links nog ingetikt door Bas Verhoeven maar deze bleek helaas in buiten spel positie te lopen. Net voor tijd maakte Guus Berens nog een onnodige overtreding waardoor ook hij een gele kaart ontving waarna de scheidsrechter een einde maakte aan dit boeiende duel.

Opstelling:         Daan Dekkers, Bauke Bakkers (Jelle Frikkee), Damian van Bijnen, Deniz Poelsma, Roy Lamers, Osman Bostanci (Jasper Liefting), Giel Brandts, Lars Kievits, Guus Berens, Rick van Woerkom (Rik Lijbers), Bas Verhoeven,

Scoreverloop:     1 - 0 Rick van Woerkom (3de)