Juliana '31 JO19-1
22-09-2018
3 - 2

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Frauenfelder
De eerste competitiewedstrijd stond op het programma. Meteen een belangrijke pot, blijven we op die hatelijke 0 staan of boeken we meteen resultaat? De tegenstander komt uit Malden, bij Nijmegen en heet Juliana '31. Het team heeft, volgens de trainer, de nodige tegenslagen gehad de afgelopen tijd. Geen ideale voorbereiding dus. Na de aftrap zochten we dan ook meteen de aanval en in de 2e minuut kreeg Rody een grote kans om het JO19-1 van RKDVC op voorsprong te schieten. Hij miste echter. Slechts 3 minuten later kreeg Bas de gelegenheid uit te halen maar hij schoot naast. RKDVC gaat door, ruikt bloed en stuurt in de 7e minuut Rody weg maar hij kan de bal niet kwijt en dus nam Juliana het balbezit over. Pas in de 10de minuut creëerde zij hun eerste kans, wat wel meteen leidde tot een corner. Deze was ongevaarlijk maar ook Juliana was wakker geschrokken. Dit bleek wel toen zij een vrije trap kregen na een aanval, op ongeveer 20 meter van het doel. Ook deze poging was ongevaarlijk. Vaak waren we wat onrustig aan de bal waardoor er regelmatig onnodig balverlies werd geleden. Er moest zuiniger omgegaan worden met balbezit. Dit deden we en Pim kreeg meteen een goede kans, na goed tik-werk van Rody en Sam P, maar hij schoot naast. De eerste goal werd gemaakt door onze vrienden uit Malden. Een bal die sommigen verkeerd inschatte werd omgezet in de 0-1 in de 36e minuut. Gelukkig konden we al gauw onze rug rechten. 4 minuten later was het Sam P die een vrije trap voor gaf. Via Tom en een tegenstander kwam de bal bij Thijs en die zette de gelijkmaker op het scorebord. Diezelfde Sam mocht kort voor rust aanleggen op randje 16. Hij schoot de bal net niet goed genoeg voor een goal. Na de rust ontsnapten we vrijwel meteen aan een achterstand toen Juliana op de paal schoot. Het begin van de 2e helft was niet al te best van onze zijde met als gevolg dat Juliana in de 52ste minuut op voorsprong kwam. Het geloof leek weg te ebben. Zeker omdat, hoe meer tijd een verstrijkt, hoe meer we elkaar gaan verwijten en hoe meer Juliana kan profiteren. Er werd pas weer gevoetbald in de 70ste minuut toen een goede aanval, over schijven werd verwerkt tot hoekschop. Er werd vele malen beter samen gespeeld dan het afgelopen half uur. In de 86ste minuut gaf Bas een voorzet. De keeper hoorde de bal waarschijnlijk alleen voorbij komen toen Tomas de bal met een soort dropkick raakte. Een geweldige goal die goed was voor de 2-2. Er was weer geloof. Geloof in een goed resultaat. Dit kwam ook. In de 93ste minuut toen Sam P een vrije trap mocht nemen en Thijs die de bal binnen kon tikken. Heerlijk. Fantastisch resultaat. Maar het belangrijkste is dat we de laatste 20 minuten als TEAM hebben gevoetbald! Volgende week spelen we om 12 uur in en tegen Bennekom, succes!