RKDVC JO13-1
29-09-2018
2 - 0

Scheidsrechter:   G.A.J (Gerard) VanGeest
De JO13-1 ontmoette vandaag de jongens uit de jeugdopleiding van de FC uit Den Bosch. Vanaf het begin was duidelijk dat de Bosschenaren voetballend de bovenliggende partij waren. DVC verdedigde niettemin sterk en gaf eigenlijk weinig kansen weg. De achterhoede onder leiding van Nick en Isaak stond als een huis. Schoten van afstand waren een makkelijke prooi voor de wederom sterk keepende Rick. DVC was met name gevaarlijk in de tegenstoot. Ongeveer halverwege de tweede helft leek dit ook succes op te leveren. Onze snelle spits Vince werd diep gestuurd en alleen voor de keeper rondde Vince beheerst af. Tot verrassing van ons allemaal werd het doelpunt helaas afgekeurd wegens buitenspel.
In de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien. Den Bosch met het overwicht en DVC gevaarlijk in de counter. Het leek erop dat bij DVC er de tweede helft de fut een beetje uit was. Er werden meer dekkingsfouten gemaakt en met enige regelmaat werd ingestapt op de man in balbezit terwijl het vaak beter was om alleen positioneel te verdedigen. Rick hield ons met een fantastische safe nog in de race en hield daarmee de hoop op een puntje levend. In de 49e minuut was ook hij kansloos toen Den Bosch een aanval over links goed uitspeelde en de 1-0 op het scorebord aan liet aantekenen. De 2-0 volgde 2 minuten later toen een doorkomende middenvelder van de FC geen strobreed in de weg werd gelegd. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Den Bosch, maar een hard werkend DVC had lang zicht op een puntje.