08-09-2018
4 - 5

Scheidsrechter:   H.A.A.M (Erik) Smits

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen op de vroege zondagochtend op de app verschijnen maar ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

Wedstrijdverslag:
Na onze 1ste bekerwedstrijd van vorige week met een prachtig resultaat, stond vandaag de 2de bekerwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd was bij CHC, en wie CHC kent weet wat voor wedstrijd het zou kunnen gaan worden.
Ikzelf had er 50/50 vertrouwen in vandaag, afgelopen dinsdag geen beste trainingsavond, maar op de donderdag zat de spirit er goed in. De intensiteit zal vanuit de jongens zelf omhoog moeten om in de 3de divisie je staande te kunnen houden.
Een wedstrijd als vandaag zijn moet je zien als een leermoment. Niet vanwege het voetbal, maar vooral op mentaal vlak: Intimidatie en een schop krijgen is bij CHC vrij gewoon. Maar hoe je er mee omgaat is het belangrijkste. Er valt verder ook weinig te winnen behalve de 3 punten, maar veel te verliezen, denk aan blessures e.d.
Maar goed….. de wedstrijd begint en DVC is niet geheel bij de les. We beginnen matjes en gaandeweg de 1ste helft gaan we mee in het spel van CHC. Wat je juist tegen een tegenstander als dit niet moet doen. We vergeten te voetballen, zijn te braaf voor de tegenstander en (daar heb je hem) we laten ons teveel intimideren. Her en der worden er al schoppen uitgedeeld en komen we niet aan voetballen toe. En zoals het dan soms kan gaan scoort dan juist de tegenstander. In dit geval vanuit buitenspel positie, maar de scheids keurt hem goed. En zo gaan we met 1 – 0 achterstand de rust in. PFFFF, hopen op een betere 2de helft….
En wat een helft gaat dit worden, want er wordt in de 1ste 4 minuten van de 2de helft 3x gescoord door DVC. Met keurig en verzorgd spel draaien we even alles om. En in de 10 minuten daarna scoren we nog 2x en staan we met 1 – 5 voor. Kat in het bakkie zou je zeggen. Maar……. Vergeet niet dat we bij CHC voetballen. Het schoppen, irriteren, intimideren, praten, zeuren, bluffen, was al begonnen, maar na deze doelpunten ging CHC helemaal los en trapte alles wat bewoog na en werd het steeds onsportiever. De scheids haar daar geen oog voor en zo wist CHC ook nog 3x te scoren voor het einde, waarvan er 1 wederom vanuit buitenspel was. De eindstand werd dus 4 – 5 voor DVC. Was het goed: met tijden. Maar wat wel (super) goed was is dat onze jongens zich niet lieten verleiden om in hun spel mee te gaan en bleef proberen om te voetballen. Klasse jongens. Soms moet je hier tegen kunnen (helaas). Want met voetbal heeft het weinig te maken.
Omkleden en naar huis en volgende week thuis tegen ODC, deze hebben ook beide wedstrijden voor de beker gewonnen.
Alle supporters weer bedankt voor het aanmoedigen vandaag, en in grote getalen.