Neutrale toeschouwer is de winnaar van vandaag

RKDVC JO19-1
29-09-2018
4 - 4

Scheidsrechter:   A. (Alfons) Kamphuis
Bennekom, een onbekende tegenstander voor velen van ons. Het enige dat bekend is, is dat hun JO-17-1 is gedegradeerd, net als hun JO19-2 en dat ze de eerste wedstrijd van het seizoen met 5-3 verloren van SV Venray. Ze bleken ook een mooie accommodatie te hebben. Een kwartier later dan gepland konden we aftrappen, dit omdat de scheidsrechter van de wedstrijd voor ons, zich had verslapen. Eenmaal begonnen was het bij de eerste aanval al kassa. Yuri gaf een erg goede bal op Tugsad, die de bal door speelde naar Pim. Hij kon al vroeg de 0-1 binnen schuiven. De eerste 10 minuten is vooral de ploeg in het rood-wit aan de bal. We zijn vooral aan het zoeken naar wat nu eigenlijk de beste manier van aanpakken is en laten hun veel aan de bal. We keken vooral naar wat zij met de bal deden leek het af en toe. Dit was zeker het geval in de 10de minuut, toen een aanvaller van Bennekom dwars door het centrum van de verdediging mocht wandelen en 1 op 1 kwam te staan. Gelukkig voor ons schoot hij veel te wild en schoot hij over. Echter was het 4 minuten later wél raak voor Bennekom. Een corner werd ingekopt en was te machtig voor Jordy: 1-1. We proberen wat meer in de wedstrijd te komen na dit doelpunt maar het wil niet echt lukken. De mogelijkheden voor Bennekom stapelen zich op terwijl wij er weinig tot geen creëren . In de 24ste minuut kreeg Bennekom een corner. Deze corner was zo verrassend dat hij er zonder dat iemand anders de bal aanraakte, erin vloog: 2-1. Op vrijwel elk front werden we nu afgebluft en de 3-1 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker. Na een gemiste vrije trap van Sam P kwamen we iets meer aan voetballen toe dan dat we in het eerste half uur hadden gedaan. Toch werd balverlies achterin bijna genadeloos afgestraft, hun doelpoging ging op de paal. Uit de tegenaanval kregen wij een corner. Tomas kopt de corner door en daar waar de bal terecht kwam, stond Thijs om de bal binnen te werken. 34e minuut: 2-2. We verslapten weer na deze goal en leken al bezig met de rust. Echter voorkwam Jordy de 3-2. Een minuut later was er ook voor hem geen houden meer aan en werd de ruststand bepaald op 3-2. De tweede helft begon fel, van onze kant. Veel feller als dat we de eerste 45 minuten hebben laten zien. Helaas was de eerste mogelijkheid in deze 2e helft voor Bennekom. Bij een grote kans voor ons werd een speler van ons gevloerd op de rand van de 16. Dit is zoals gebruikelijk een klusje voor Sam P. Hij stelde alles wat met RKDVC te maken heeft niet teleur en zette in de 54ste minuut de 3-3 op het scorebord met deze heerlijk genomen vrije trap. We gooide lekker veel strijd in de wedstrijd waardoor wij nu de overhand hadden. Wij deelden hier de lakens uit in deze fase. Bennekom was zo nu en dan helemaal de draad kwijt. 3 minuten na de gelijkmaker jaagde Pim de verdediging zo op dat hij de bal kon onderscheppen. Via Tugsad kwam de bal bij Yuri, die de bal rustig onder de keeper door schoof en voor de 4-3 zorgde. We gingen gewoon door waar we gebleven waren en toonden veel strijd en inzet, daardoor werd er ook meteen een stuk beter gevoetbald. De 5-3 hing in de lucht. Deze kwam er ook maar Pim werd teruggefloten voor buitenspel. Na dit moment ging de grootste storm liggen en probeerde Bennekom zich af en toe weer te melden. Ze kwamen weer wat meer aan voetballen toe. Dit leidde een kwartier voor het eindsignaal tot de 4-4. Zij leken het slotoffensief begonnen. Wij waren niet van plan ons zomaar over te geven en lieten onze tanden zien. Ook wij gingen voor de winst. Helaas scoorde we niet meer, zij gelukkig ook niet en zo eindigde dit doelpuntenfestijn in een terechte 4-4. We bedanken de scheidsrechten voor zijn leiding en wensen onze tegenstander veel succes in het verdere verloop van de competitie. Wanneer er zo gespeeld word als in de 2e helft, krijgen nog veel ploegen het lastig tegen ons! Volgende week thuis, tegen de enige ploeg met 6 punten tot nu toe, FC Eindhoven. Succes!