Emplina JO17-1
29-09-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   P.L. (Piet) Jonkers
Voorafgaand aan onze 1ste thuiswedstrijd voor de competitie, werd de JO17-1 incl.stafleden voorzien van nwe polo's, en tevens voor wedstrijden prachtig witte reserve-shirts. allen bedrukt met Polaris, firma gespecialiseerd in: pensioenen, verzekeringen e.d. Waarvoor onze dank aan Arjan van Helvert.
Op het prima grasmatje van t hoofdveld werd er door beide teams leuk en goed voetbal gespeeld waarbij Emplina het 1ste kwartier wat meer dreigend was dan wij van DVC. Echter waren het de Drunense supporters die als 1ste konden juichen, via 'n prima counter kwam Robbin 3xB 1op 1 met de Empelse-doelman,die ondanks dat ie R3xB naar de zijkant drong toch de bal uit het net kon halen, bijna op de achterlijn staand wist R3xB met veel effect de bal binnen te draaien,1-0. Deze treffer bracht wat meer branie bij onze mannen en tevens nog wat mogelijkheden om de 2e te maken. Maar ook Empel liet zich regelmatig bij ons doel zien waarbij we niet mochten mopperen dat hun spits zijn vizier (nog)niet op scherp had staan. Waarbij ook Remco 'n paar keer goed stond. Zo rond het half uur viel toch de 1-1 binnen.
Bij 'n corner tegen werd de bal door een van onze verdedigers niet goed verwerkt,
en wist 'n Emplina-speler de bal tergend langzaam binnenkant 2e paal in ons doel te laten rollen 1-1. Met deze stand werd aan de 2e helft begonnen en vrij snel stond er 2-1 op het scorebord, Brian, die vooral de 2e helft constant "vervelend" te verdedigen was voor de Empelse-verdedigers, scoorde 'n gespiegelde Arjen Robben-achtige fraaie goal,dribbelend vanaf links naar binnen haalde ie hard uit met rechts. Weer op voorsprong werd er gelijk beter gevoetbald door onze mannen. Met enkele
verse krachten erin ontspon zich net zo'n heerlijk gevecht als t weer was. Toch leek het dat Emplina de wedstrijd naar zich toe trok want in 'n tijdsbestek van 3 minuten wisten zij de achterstand om te buigen in 'n 2-3 voorsprong. 1 van die tegengoals kwam uit 'n onbedoelde dieptepass van onze voorwaartsen toen ie de bal keihard tegen 'n Empelse voet aanschoot. In de hectische slotfase werd een zeer matig genomen vrije trap van Bram v. D. door Robin Smits toch nog in de 3-3 omgezet ,op zijn "ouderwetse" schuiver vanaf 20mtr.had de E-keeper geen antwoord.
Nu was het zaak het gelijke spel over de streep proberen te trekken.Echter door onnodig paniekvoetbal van onze kant rook Emplina hun kans op meer. Uit 'n corner wisten zij de winnende binnen te werken door 'n ongelukkige persoonlijke fout van onze kant af te straffen 3-4. In de (te?)korte resterende tijd lukte het ons niet om het toch wel verdiende punt binnen te halen. Jammer manne maar met deze inzet en bij fases goed spel gaan de punten echt wel gehaald worden.

Gr.T-Staf 17-1 en harde kern.