Den Dungen 3
30-09-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   A.L.H. (Adri) Pulles
DRUNEN – Een prachtige nazomerdag was het, afgelopen zondag. Tevens stond voor DVC 6 de eerste thuiswedstrijd voor de competitie op het programma. Traditiegetrouw ook het moment dat de elftalfoto werd gemaakt door huisfotograaf L.Buijs senior. Nogmaals dank, en ook voor het geduld. Want het duurde wel eventjes voordat iedere speler het juiste (halve) stoeltje te pakken had. Invloed op de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Den Dungen 3 had dit overigens niet. Prima warming-up op een dito grasmat.
DVC startte dan ook goed. De eerste kans was voor Rik Blokland, maar het vizier stond zo vroeg in de wedstrijd nog niet op scherp. Er ontspon zich een aardige wedstrijd, waarin beide ploegen niet enorm veel voor elkaar onder deden. Echter als we de kansen naast elkaar leggen, is er een duidelijk voordeel voor RKDVC waar te nemen. Desondanks kwam Den Dungen op voorsprong. De fysiek sterke spits nam een bal zeer deftig aan, stond direct 1-op-1 en schoot koelbloedig binnen. Direct na deze goal was Den Dungen dicht bij de 0-2. Gelukkig haalde Joey Heeffer de bal voor de doellijn weg. Dit waren voor Joe meteen wat puntjes voor de Vedett. Deftig is ook de juiste benaming voor de gelijkmaker van DVC: Een terugvallende bal werd opgepikt door Stefan Ritzerfeld, die de bal vanaf 25 meter achteloos met buitenkant rechts over de keeper heen prikte: 1-1. Hierna vergat Michael Leijte een verre voorzet van Dennis Damen binnen te schieten, waardoor het bij 1-1 bleef in de eerste helft.
Na rust werd de thuisploeg sterker en ook nu voldoende kansen op de tweede Drunense goal. De overtuiging dat het vandaag een driepunter zou gaan worden was duidelijk aanwezig. De ultieme kans om op voorsprong te komen werd dan ook zeer overtuigend over het open doel gejast door Michael Leijte. Het was wel het begin van een kleine kansenregen voor RKDVC. Zelfs doelman Tim Willemse bleek in staat om aanvallend kansen te creëren. Een sublieme uittrap op maat werd opgepikt door Thijs Fokker. Thijs had tijdens de voorbespreking goed opgelet en kwam met een lage strakke voorzet. Bij de 2e paal was het uiteraard Dennis Damen die als één van de weinigen deze razendsnelle aanval bij kon houden, waarna hij de bal en zichzelf het doel in gleed. Kort hierna volgde een goede kopkans voor Stef Muskens. Zijn inzet werd prachtig tegendraads gepakt door de Dungense goalie. Eén kans kon de uitploeg noteren in de 2e helft. De balvaardige middenvelder had de hoek voor het uitzoeken, maar stuitte om de weer prima spelende Tim Willemse.
De eerste overwinning werd daardoor een feit. Den Dungen 3 is een prima ploeg, won niet voor niets haar eerste competitiewedstrijd en zal nog voldoende punten pakken. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, dus komend weekend weer volle bak voor DVC.