07-10-2018
1 - 4

Scheidsrechter:   G. (Gerard) van derHeijden
Vandaag een oude bekende voor DVC. RKDVC werd in 2015 door Den Dungen (lees: Jaap) compleet van de mat gespeeld. Vandaag een sportieve revanche. Op het droge bijveld werd net na de middag afgetrapt. Dennis van der Hout stond nog met zijn fietsje bij FC Engelen. In zijn clubblad stond FC Engelen uit vandaag. Helaas kwam hij er achter dat we bij Den Dungen uitspeelde.

Het spelbeeld kenmerkte zich door onnodig balverlies van beide partijen. RKDVC kreeg een paar kansjes, maar bereikte het doel niet. In de 18e minuut wist RDKVC over de flank op te komen en gastspeler Bas van de Wardt legde de bal op Tim Mulders die de bal keurig binnenschoot. 0-1. 10 minuten later werd de marge verruimd met een mooie aanval Matthijs legde de bal af op de meegekomen Eddy van de Bosch en deze schoof keurig naast de doelman de bal in het doel. 0-2. Den Dungen kreeg een vrije trap halverwege DVC helft. De bal werd keurig het doel binnen gesnoekduikt door Martijn Verweij. Peter-Paul zat er nog goed bij, maar kon een tegen doelpunt niet voorkomen. Dat deed hij overigens later in de wedstrijd meerdere malen wel. Een corner die op een meter van hem werd binnen geknikt werd vakkundig in een reflex over gewerkt. Een andere bal werd door De Rooij netje op de doellijn weggewerkt. Zo bleef de voorsprong voor DVC.Met een 1-2 gingen we rusten. Na rust, was de eindelijk aangekomen Dennis, was het binnen de minuut raak. De bal werd ontfutseld uit de kluts en Dennis van der Hout schoof de bal langs de keeper. 1-3. Den Dungen werd in deze fase slechts eenmaal gevaarlijk door slordig balverlies halverwege het veld. De combinatie Bas en Tim pakte vandaag goed uit. Alsof ze al jaren samen spelen. Wederom bracht Bas de bal op en legde af op randje 16 aan Tim. Tim draaide mooi weg van zijn tegenstander en schoot de bal keurig tegendraads binnen. 1-4. Keurige overwinning, leuke sportieve pot.