FC Eindhoven JO19-1
06-10-2018
1 - 6

Scheidsrechter:   M. (Marcel) Moerkerk
Het zou een lastige klus worden om tegen FC Eindhoven JO19-1 één of drie punten te pakken. De ploeg van trainer/coach Michael Lamey (voetballer van o.a. RKC en PSV) en assistent Eric Addo (voetballer bij o.a. Club Brugge, PSV en is Ghanees oud-international) had dan ook als enige ploeg in deze competitie 6 punten. Het begin was vooral voorzichtig van onze kant, zonder lef en durf. In de 10de minuut leed dit voorzichtige spel dan ook tot de 1-0 voor FC Eindhoven. Daarna probeerden ook wij ons te melden in de wedstrijd. De eerste goede aanval werd abrupt afgeslagen met een vrije trap tot gevolg. Sam stond achter de bal en produceerde een gevaarlijk schot maar de keeper redde en verwerkte de bal tot corner. Toen de corner werd verwerkt was FC Eindhoven er vliegensvlug uit met een snelle counter. Gelukkig voor ons ging de doelpoging net naast. In de 15de minuut was het dan toch raak: met een lage schuiver in het hoekje laat de spits de defensie van RKDVC achter en scoort de 2-0. De mannen van RKDVC revancheerde zich en met een goede aanval via Yuri, Rody, Thijs, tussenkomst van de keeper en Tugsad scoorde ze in de 19de minuut de 2-1. FC Eindhoven zette hierna veel druk op onze goal. We konden het niet bijbenen. Strijd was er wel maar de organisatie niet waardoor we veel onnodige meters liepen. Het werd helemaal lastig toen Yuri zijn 2e gele en dus rode kaart kreeg en we met 10 man verder moesten. Kort hierna schoten zij op de lat na een goede aanval door het midden. Kort voor rust dachten zij de 3-1 te scoren toen een poging van buiten de 16 werd aangeraakt en in het doel verdween. Deze werd echter afgekeurd en zo gingen we met een 2-1 achterstand de kleedkamer in. Vol goede moed gingen we de 2e helft in maar da 1 minuut scoorde FC Eindhoven dan toch hun 3de goal. Toch gingen we beter voetballen na deze goal. Dit hielden we maar 10 minuten vol. FC Eindhoven kon uitlopen tot 1-6 ondanks goed keeperswerk van Jordy. Het is geen schande hiervan te verliezen. Op naar volgende week, dan de verre uitwedstrijd naar AZSV, succes!

Opstelling:
Jordy, Lucas, Tomas, Marouane, Tijmen, Thijs, Sam P (Tom/79), Yuri, Bas (Menno/72), Rody (Sam E/63), Tugsad (Pim/83)

Jordy een goede wedstrijd keepte en een grotere nederlaag voorkwam?
Marouane het koud had?
Jip zijn RKDVC-kleren was vergeten?
Tom toch weer last kreeg van zijn lies?
Tomas ditmaal geen kanonskogel in huis had?
Lucas toch aan de aftrap mocht verschijnen?
Tijmen zijn directe tegenstander het bos in stuurde?
Bas terugkeerde op zijn 'oude' positie?
Sam E het verschil niet kon maken?
Sam P in de rust het woord nam en besefte dat we door moesten ondanks de rode kaart?
Bram goede hoop had op een goed resultaat?
Thijs werd teruggefloten voor buitenspel terwijl hij achter de man stond?