Verdiend gelijkspel tegen sterke tegenstander

RKDVC 1
TGG 1
07-10-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   N. (Niels) Janssen
Voor de wedstrijd vond de ondertekening plaats van de overeenkomst met de nieuwe hoofdsponsor Jumbo. Na de foto met de nieuwe shirts onder de nieuwe reclameborden van de hoofdtribune kon de wedstrijd van start.
De eerste helft was er een duidelijk veldoverwicht voor TGG. Na 9 minuten kon Daan Dekkers een schot op doel keren, maar de afvallende bal viel binnen het 5 meter gebied voor de voeten van een TGG speler. Gelukkig stond zijn vizier niet scherp en mikte hij over. Drie minuten later was er weer een gevaarlijk moment voor de goal van RKDVC maar dit maal ging het schot van TGG net naast. Na een klein kwartier voetballen kwam de eerste kans voor RKDVC. Guus Berens onderschepte een bal en stuurde Lars Kievits meteen de diepte in. Hij schiet de bal onder de keeper door maar de bal wordt net voldoende afgeremd waarna de keeper de bal alsnog kan oppakken. Over en weer zijn er wat schoten van afstand maar deze leveren weinig gevaar op. Na ruim een half uur spelen is er nog een goede kans voor TGG maar net op tijd wordt de bal van de lijn gehaald door Martijn van Esch. Als iedereen zich klaarmaakt voor de rust is het Guus Berens die in de blessuretijd van de 1e helft tegen de verhouding in 1-0 maakt.
Gemotiveerd door de voorsprong gaat DVC de tweede helft goed van start. Na een goede actie en voorzet van Rick van Woerkom vanaf de linkerkant kan Guus de bal net niet vol genoeg raken en eindigt de bal in de handen van de keeper. De druk wordt nog wat verder opgevoerd door DVC maar dit leidt niet tot grote kansen. In de 11e minuut krijgt TGG een vrije stap op de rand van het 16-metergebied maar deze wordt net over gekopt. Vijf minuten later is er weer een goede kans voor DVC. De inzet van Lars Kievits kan nog net worden gepakt door de keeper van TGG. In de 20e minuut wordt een speler van TGG vrij voor de keeper gespeeld maar met een fraaie redding stopt Daan de inzet. Vijf minuten laten is het toch raak. Uit een aanval door het midden wordt de gelijkmaker door TGG binnengetikt. De wedstrijd wordt naar het einde steeds rommeliger en aan beide kanten wordt minder gecombineerd en worden meer fouten gemaakt. Hoewel de scheidrechter nog ruim 7 minuten langer laat doorspelen maakt niemand meer aanspraak op de winst. Uiteindelijk is het gelijkspel een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Opstelling:            Daan Dekkers, Martijn van Esch, Bas Verhoeven, Roy Lamers, Osman Bostanci, Giel Brandts, Lars Kievits (Randy van den Heuvel), Guus Berens (Jelle Frikkee), Rick van Woerkom, Rik Lijbers, Steven ten Cate.
Scoreverloop:        1 - 0 Guus Berens 45ste
                                 1 - 1 69ste
Toeschouwers:       125
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven