RKDVC 6
07-10-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   M.A. (Mario) Cavallari
DEN BOSCH – In speelronde 3 trad DVC 6 aan tegen het onbekende OSC’45. Slechts een enkeling had in het verleden eerder op dit sportpark gespeeld. De opening van de wedstrijd had wel wat weg van een kermisattractie. Vanaf het allereerste moment ging het alle kanten op. OSC begon namelijk opportunistisch en enthousiast aan de wedstrijd, liepen veel, ook door elkaar. Er was geen lijn of patroon in te ontdekken. DVC ving de boel kalm op en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimtes. In de 11e minuut was de stand al 0-2. Bij de openingstreffer in de 4e minuut week spits Thijs Fokker uit naar de rechterflank. Zijn voorzet werd binnen geprikt door Robin de Laat. De tweede treffer maakte Thijs zelf, door een rebound op zijn eigen schot binnen te werken. Na de 0-2 kreeg OSC de kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Tim redde bekwaam. Hierna gooide DVC de poorten dicht en was er geen doorkomen aan. Smet op de 1e helft was de op het oog zware blessure voor Stef Muskens. We hopen en duimen uiteraard dat de schade mee zal vallen. Stef zag langs de lijn dat het op ’t veld wel goed zat. Thijs Fokker scoorde vlak voor rust de 0-3.
In de 2e helft werd het niveau binnen de lijnen lager. OSC probeerde maar kon niet echt. DVC hoefde niet, en kon eigenlijk ook niet echt. In de 60e minuut viel dan toch ineens de 1-3. Een schot vanaf 18 meter viel in de verre hoek binnen. Bij dit doelpunt, en ook in de rest van de 2e helft, stonden we overal eigenlijk te ver vanaf en waren we er daarom te laat bij. Hierdoor had OSC meer balbezit, maar een kans werd er niet meer gecreëerd. Ook DVC hield het bij de 3 treffers van de eerste helft: 1-3. Deze zege brengt het puntentotaal op 6, uit 3 wedstrijden. Komend weekend komt Nemelaer 3 op bezoek in Drunen. Bij winst nestelt DVC zich nadrukkelijk in de (sub)top van de ranglijst.