RKDVC JO13-1
13-10-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   R.A.J. (Ruben) vanWel
Op een warme herfstochtend in oktober mocht de JO13-1 aantreden tegen de vakbroeders uit Oss van het monarchistisch bolwerk Margriet. De prinsessennaam deed menig wenkbrauw fronsen bij de jeugdige DVC-ers maar dit nam niet weg dat ze zich er terdege van bewust waren dat het hier om een pittige tegenstander ging.
In de beginfase was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Veel speelde zich op het middenveld af en de beide keepers hadden eigenlijk weinig te doen. Het eerste wapenfeit van Margriet was ook meteen van doorslaggevend belang. Iets te weinig rugdekking op onze rechtervleugel zorgde er in de 12e minuut voor dat de linksbuiten van Margriet de achterlijn kon halen. Met een bekeken pass op de inlopende spits stond DVC tegen een achterstand aan te kijken. Lang duurde de voorsprong van Margriet niet. Al in de 16 minuut was de gelijkmaker van DVC een feit. Een sterke actie op rechts van Magloire bracht hem oog in oog met de Osse keeper. Een strakke schuiver in de verre hoek liet de keeper kansloos en de ietwat stramme Magloire als gevolg van wat spierpijn vierde deze treffer met een heuse koprol. Luke gaf aan dat hij te veel last had van zijn blessure en een wissel met Vince was dan ook de logische consequentie. Tot aan de rust hielden beide partijen elkaar in evenwicht.
Na de rust voerde Margriet de druk wat verder op. DVC had moeite om er goed uit te komen, maar wist een aantal keren toch de voorhoedespelers in stelling te brengen. Niels van de JO12-1 was ondertussen de gelederen van DVC komen versterken en liet zien dat hij moeiteloos op dit niveau mee kan. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te monden toen de scheidsrechter een valpartij in het blauwe strafschopgebied promoveerde tot penalty. Rick had tot dan toe een foutloze wedstrijd gekeept en liet met het verwerken van de penalty tot corner maar weer eens zien dat hier een keeper van de buitencategorie in het doel staat. De daaropvolgende minuten waren slopend, maar met goed verdedigen onder leiding van de foutloze Nick, hard werken en een paar gevaarlijke uitvallen wist DVC het verdiende punt over de eindstreep te trekken. Keihard werken en steeds beter voetbal werd vandaag terecht beloond.
Op naar de bekerkraker tegen Sarto en vervolgens spelen we tegen de nummers 1 en 2 in de competitie.