SBC 6
14-10-2018
5 - 5

Scheidsrechter:   A.L.H. (Adri) Pulles
Het lijkt voor RKDVC 7 meer gewoonte dan uitzondering. Vandaag werd het 3e gelijkspel van het seizoen gespeeld; 14-14.

We schrijven 14 oktober, 23 graden. Koploper na 3 wedstrijden SBC kwam van ver vandaag. Daarom hadden ze de bus van het eerste weten te charteren. Hetgeen uit de bus kwam lopen maakte niet veel indruk. Spelers achter in de 20 en begin 30. RKDVC speelde de eerste 25 minuten prima. Hoewel SBC via het middenveld gevaarlijk op kon komen, was het toch RKDVC die de kansen benutte. Dennis van den Hout, die vandaag net op tijd was om in de basis te beginnen, was trefzeker binnen 7 minuten. Ook bij het 2e doelpunt was Dennis betrokken. Hij bediende Matthijs van de Wiel die het 1 op 1 mocht gaan uitvechten met de keeper. Hij hield de verdediger achter zich en schoof de bal keurig in de hoek: 2-0. SBC oogde niet als koploper in dit stadium. Pas na 30 minuten nam SBC het veldvoetbal over. De 2-1 werd schitterend binnengeschoten vanaf een meter of 20. Peter-Paul, die vandaag minstens 3 doelpunten wist te voorkomen, zag de bal achter zich in de kruising belanden. SBC begon te voetballen en werd steeds meer gevaarlijker. RKDVC had moeite om de buitenspelers in toom te houden. Zodoende ontsnapte een speler van SBC aan de aandacht en wist de stand op 2-2 te brengen. Na rust werd nieuwkomer Stijn Brokx ingebracht. Hij liet gelijk zijn waarde zien. Bij een corner van RKDVC werd er nog geroepen: “Pas op! Zijn allemaal lange gasten!” Stijn Brokx liep rustig de 16 in en ging uitrusten op de 5-meter lijn. Daar legde Matthijs van de Wiel de bal dan ook neer. Stijn kon geheel vrij binnen koppen. Hij vierde het ietwat uitbundig. Maar ja, wat wil je als kleinste van het veld… Heel lang konden we niet genieten van de voorsprong. Binnen 3 minuten lag de 3-3 erin. Een stevige voorzet werd niet lekker weggewerkt en wederom een eigen speler die het Peter-Paul te moeilijk maakte. Het zou toch niet weer zo’n wedstrijd worden? Daar leek het niet op uit te draaien, want 20 minuten voor tijd kregen we penalty tegen en een kwartier voor tijd lag de 3-5 er al in. Maar waar bleef het doelpunt van Dennis van Dijk? Normaal goed voor een hattrickje per wedstrijd. En daar was hij. Wederom een assist van Matthijs van de Wiel waarbij Dennis van Dijk afrondde. 4-5. Het zou toch niet? En jawel hoor. In de 89e minuut had Mark de Rojyijj(?)iyy nog de puf om mee naar voren te komen. Zijn extreem harde voorzet werd via een soort van scrimmage net over de achterlijn gewerkt. De goede leidsman van vandaag kon zien dat de bal de doellijn gepasseerd was en wuifde het vermeende buitenspel terecht weg. 5-5.

Volgende week 2 ronde van de beker tegen CHC. Een ploeg die vrij makkelijk scoort. Na 4 wedstrijden hebben ze er al 42 in liggen! Dat wordt dus 8-1-1 volgende week.