14-10-2018
2 - 5

Scheidsrechter:   B (Bert) Fitters
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen OJC op het programma. Op tijd verzamelen bij RKDVC en dus op tijd op het veld voor een goede warming-up.
Het ochtendzonnetje is aanwezig dus het belooft een mooie dag te worden. Met de geblesseerde Marja nu eens "achter" de goal voor sturende aanwijzingen, Youri als laatste vrouw en vlagger Pim (zoon van), begon de wedstrijd voortvarend.
In de 6e en 7e minuut zorgen Sanne en Isa, na goed controlerend voetbal van het gehele elftal, al snel voor een voorsprong. Of het nu komt door een grote spelersbus van PSV op de parkeerplaats als afleiding voor een aantal dames van RKDVC of door het beter wordende spel van OJC, maar een aantal fraaie acties worden niet omgezet in doelpunten. Er worden nog te veel ballen verloren door onzuiver of te zacht pasen naar elkaar. Er wordt bij vlagen te weinig bewogen zodat het lastiger wordt om elkaar te vinden.
Voor de rust is het dan ook de tegenstander die redelijk eenvoudig met een paar snelle spelers door onze verdediging kan breken en in de 40ste en 42ste minuut gelijk komen: 2-2.
Gelukkig zorgt een mooie voorzet van Isa bij de tweede paal, dat Sanne de ruststand op 2-3 kan zetten.

Goed gemutst aan een kop thee en na tactische tips van onze coach weer vol goede moed het veld in. Want we willen winnen! Verschillende spelers lopen hun longen uit het lijf. Els legt deze wedstrijd heel wat kilometertjes af, en na een prachtig één-tweetje met Isa wordt er al snel na de aftrap 2-4 gescoord. De wedstrijd zit dan eigenlijk al in "the pocket". In de 58ste minuut scoren onze dames 2-5 en dat is dan ook de uitslag van vandaag. Met een tevreden gevoel weer naar huis.
De dames voeren de ranglijst aan met 9 punten! Volhouden zo en alles blijven winnen: dan heb ik de toto binnen.