RKDVC JO15-1 - Schijndel - de wit JO15-1 06-10-2018

RKDVC JO15-1
Schijndel/DE WIT JO15-1
06-10-2018
2 - 3

Scheidsrechter:   Y.J. (Yoerak) vanVoorst
RKDVC JO15-1 – Schijndel / de Wit JO15-1 2 – 3

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen in de vroege ochtend op de app verschijnen en ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

BASIS, daar waar voetbal mee begint.

Beleving: vandaag was zeker wel de beleving aanwezig, misschien wel iets teveel spanning voor deze wedstrijd. Want afgelopen week is er erg goed getraind richting deze wedstrijd. Tijdens warming-up viel me op dat er slordigheid in het spel zat, niet vanwege te weinig focus, eerder vanwege teveel focus. Gaandeweg de wedstrijd werd dit wel beter maar het mocht niet baten vandaag.

Agressie: hiermee wordt natuurlijk bedoeld voetbal agressie, op de bal, elke bal alles 100% geven, daar zijn we in de 1ste helft niet in geslaagd. Veel te afwachtend en veel te braaf voor de tegenstander. In de 2de helft pikten we dit beter op en waren we iets de bovenliggende partij. We mogen wat minder lief zijn voor de tegenstander.

Scherpte: dat was vandaag niet op het niveau zoals we gewend zijn en zoals de jongens kunnen, vandaag was het veel hard werken ten koste van de zorgvuldigheid. Als we zorgvuldig waren, was
het tempo te laag en lieten we de tegenstander teveel en te makkelijk voetballen.

Inzet: Er was zeker sprake van inzet, vandaag kwam het onvoldoende tot zijn recht en soms te laat. Maar we zijn het blijven proberen tot het einde toe. Soms heb je van die dagen, en dit was er 1 van. Nu moeten we onszelf nog overtuigen om dit om te zetten in resultaat.

Strijd: ikzelf heb altijd gevoetbald, en dit was mijn sterkste punt, nooit opgeven, op elke bal lopen en op elke bal 100% gaan. De tegenstander geen rust geven. Gek werden ze van mij. Dat miste ik vandaag vooral in de 1ste helft. In de 2de helft was dit er meer. Het blijft dan moeilijk om een wedstrijd om te draaien, we waren er dichtbij, maar helaas.

Dit soort wedstrijden zijn er om van te leren, tegenstanders op dit niveau zullen alles uit de kast halen om te winnen. Dus ook onsportief gedrag. Wij zijn soms veel te beschaafd en te lief voord e tegenstander. Dat is niet erg, de tegenstander herinnert ons er wel aan wat er soms voor nodig is om dit soort wedstrijden te winnen.
Ging het dan zo slecht???, nee, maar we kunnen beter, zorgvuldiger en efficiënter. Dat hebben we de afgelopen weken ook laten zien.
Daarnaast werd er ook nog een doelpunt van DVC afgekeurd, was de scheids regelmatig van het padje af en was er veel tijdrekken van de tegenstander. Maar dat doet niets af aan de einduitslag, we hebben onszelf tekort gedaan. Volgende week weer een nieuwe kans, uit naar RBC.
Alle supporters weer bedankt voor het aanmoedigen en tot volgende week.

Uw verslaggever.
Spreuk van de week:
Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven